Кала ди Волпе, остров Сардиния

Този прекрасен малък плажен курорт всъщност е сателит на Порто Черво, като се намира непосредствено на север от по-голямото селище. Кала ди Волпе се намира на 25 км. северно от Олбия и на 17 км. източно от Арцакена. Този курорт се посещава главно заради хотела Кала ди Волпе, определят като един от най-забележителните в цяла Сардиния. Плажът при Кала ди Волпе предлага изключително луксозно обслужване, като се намира в закътан залива, около който ще усетите аромат на хвойна и ягоди. Определено този плаж влиза в списъка с трите най-красиви плажове по крайбрежието на Коста Смералда.

Кала ди Волпе

На снимката: Кала ди Волпе с едноименният хотелски комплекс;

Възможности за настаняване в Кала ди Волпе:

Както отбелязахме и в редовете по-горе, една от големите причини да дойдете в Кала ди Волпе е едноименният хотелски комплекс. Хотелският комплекс прилича на мавританско-африканско село – леко кичозен, но определено спиращ дъха. От тук се разкрива и чудесна гледка към живописния залив, като цялата обстановка ни кара да го определим като едно от най-красивите места за престой не просто на остров Сицилия, но в цяла Европа. Спалните са просторни и с луксозни традиционни, елегантни мебели. Повече информация за хотела може да намерите на: www.caladivolpe.com. Разбира се, не си правете илюзии за ниски цени – качеството на мястото и на самото обслужване оправдава безбожно високите цени.

 

Кала ди Волпе

На снимката: Плажът при Кала ди Волпе;

За тези, които не може да си позволят изключително високите цени на Кала ди Волпе, то алтернатива може да бъде хотел Нибару, изграден в средиземноморски хотел в стил през 70-те години на миналия век. Хотелът е изключително добре оформен, с типичните за Сардиния арки около басейна и много зеленина. От градината можете да усетите аромата на олеандър и розмарин. Хотелът е разположен в горичка от дървета, гледайки морето. Стаите идват в различна комбинация от стилове и размери. Повече информация на: www.hotelnibaru.it.

Кала ди Волпе

На снимката: Кала ди Волпе, Сардиния;
Важно: Статията предоставя информация за курорта Кала ди Волпе на остров Сардиния, Италия. Тук ще намерите полезна информация за града – история, разположение, настаняване, плажове. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2017г.

Търсите хотел на остров Сардиния?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Кала ди Волпе и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Кала ди Волпе

По-долу може да видите интерактивна карта относно Кала ди Волпе – остров Сардиния, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на курорта,  но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: