Кулата Белфрай – град Брюж, Белгия

Кулата Белфрай в Брюж е разположена на централния площад на Брюж, носещ името Бург. Кулата, висока около 83 метра, първоначално е била мястото, където са се съхранявали местните съкровища и архив. За да сте стигне до нейния връх трябва да се изкачат 366 стъпала. Изградена в средата на 13-ти век,  Кулата Белфрай в град Брюж е изграждана отново в края на същия този век след пожар, който я е унищожил напълно. Несъмнено докато разглеждате тази кула, центърът на вашето внимание следва да бъде насочено към камбаните. Първоначално камбаните са били използвани, за да обозначават часа, края на работното време, сигнали за бедствия. През 16-ти век в Кулата Белфрай се поставя специален механизъм от камбани, които първоначално били 35 на брой. След пожар старият механизъм бил заменен с нов, който се състоял от повече на брой камбани- 48. В момента те са с една по-малко и тежат близо 28 тона.

Кулата Белфрай

На снимката: Кулата Белфрай – гр. Брюж, Белгия, разположена на централния градски площад;

Полезна информация за забележителността:

Местоположение: Централен площад на гр. Брюж;

Телефон: +32 50 44 87 43;

Работно време: целогодишно; всеки ден от 9.30 до 18.00;

Вход:

Пълен билет 12.00 Евро;

Намален билет се продава за определени категории лица и е на цена от 10.00 Евро (предлага се за групи над 15 души);

Билет за деца: 6.00 Евро;Кулата Белфрай

Важно: Страницата предоставя полезна информация за Кулата Белфрай – гр. Брюж, Белгия-историческа справка, адрес на забележителността, входна такса за кулата, работно време на кулата. Статията е последно обновена от нашия екип на 12 Февруари 2018г.

Търсите хотел в Брюж?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

По-долу може да видите интерактивна карта относно кулата Белфрай – Брюж, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: