Аквариумът Полария – град Тромсьо, Норвегия

Аквариумът Полария /Polaria/ е най-северно разположеният аквариум в света. За разлика от други аквариуми в Норвегия, които са създадени предимно с научна цел, „Полария” е проектиран и функционира предимно с образователна цел. Именно поради тази причина акцентът тук е поставен върху различни информационни табла и екрани за посетителите. Повечето от тези екрани представят информация предимно за островите Свалбард /Svalbard/. В аквариума също така може да намерите и кино с пет екрана, както и площ, посветена на оборудване за проучване на полярния кръг. В киното тук можете да гледате филми, посветени на „Aurora Barealis” /Северното сияние/, както и един филм, наречен „Arctic Wilderness“.

Tromso_IMG_1393_Polaria

На снимката: Централният вход на сградата на „Полария“- най-северният аквариум в света;

Както можете да се досетите, тук има много животни, като акцентът е поставен върху тюлените. Тюлените се намират в отворен басейн и има редовни представления с тях. По подобие на много други аквариуми по света, аквариумът в Тромсьо също разполага със стъклен тунел, който дава възможност на посетителите да гледат животни от малко по-различен ъгъл.

polaria tromso

На снимката: Шоу с тюлените в аквариума;

С изключение на самите експозиции в аквариума, посетителите трябва да обърнат внимание и на самата конструкция на сградата. Аквариумът представлява ледени блокове, които са били пресовани върху терен на брега на моето. Самата сграда е отворена за посещения през 1998г.

 Практическа информация за тази забележителност:

 Адрес: Hjalmar Jahansens Gate 12, 9007 Тромсьо, Норвегия;

Телефон: +47 77 75 01 11;

Работно време на аквариумът „Полария”:

18-ти Май – 31-ви Август, от 10.00 часа до 19:00 часа;

1-ви Септември- 17-ти май, от 10.00 часа до 17:00 часа;

На 24-ти и 25 декември: от 13:00 часа до 16:00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни: 130.00 NOK;

Билет за деца: 65.00 NOK;

Билет за студенти: 70.00 NOK;

Билет за пенсионери: 90.00 NOK;

Семеен билет /2-ма възрастни и две деца/: 280.00 NOK;

Важно: Представленията с храненето на тюлените започват в 12,30 часа и 15:30 часа /през зимата / и в 12.30 часа и 15:00 часа /през лятото/.

За групови посещения, моля изпратете резервация на електронната поща;

Важно: Статията предоставя информация за аквариума „Полария“ в град Тромсьо. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на аквариума, как да стигнете до аквариума „Полария“, информация за работното време на аквариума и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Август 2018г.
Аквариумът Полария

В случай че търсите хотел в Тромсьо, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно аквариума „Полария“ в град Тромсьо, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около аквариума в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около аквариума, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до аквариума „Полария“ в град Тромсьо, Норвегия: