Албертинум – град Дрезден, Германия

Зад Фрауенкирхе, Коселпалас – резиденцията на незаконния син на графиня Косел и Август Силния – сравнително наскоро беше възстановен и днес помещава ресторанти и офиси. Доста други постройки в тази част на Дрезден също са възстановени, като много от тях са издигнати от основите. Само на две пресечки от тук се намира Албертимум /Георг-Треу-Плац 2, телефон: 0351-491-4619, www.skd-dresden.de./.

Албертинум

На снимката: Албертинум, Дрезден;

Този бивш градски арсенал е превърнат през 1884г. в един великолепен нео-ренесансов дворец с четири крила. През 2004г. музеят загуби част от своите впечатляващи предмети, включително и Зелените сводове /колекция от бижута и златарски произведения/ за сметка на реновирания тогава Резиденцшлос, но останалите две галерии все още заслужават да бъдат посетени.

Албертинум

 

Албертинум

На снимката: Част от галерията  на новите майстори в Албертинум;

Галерията на Новите майстори включва колекция от 2500 картини от 19-ти и 20-ти век. Галерията е известна със своята колекция от германски романтични художници, сред които личат имената на Каспар Давид Фридрих и Лудвиг Рихтер, както и германските импресионисти като Ловис Коринт, Макс Слевогт и Макс Либерман. Френските импресионистите са представени от единични произведения на известни художници като Гоген, Моне, Мане и Дега. Въпреки това, нацистите отстраняват и продават на международните пазари няколко произведения от колекцията, особено експресионистични и кубистични творби, които не отговарят на нацистката визия на изкуството. Два триптиха от местни художници оцелели гнева на нацистите: „Войната” на Ото Дикси,  илюстриращ жестокостта на войнствения манталитет и „Хилядолетният Райх” на Ханс Грундиг –пророчество и пародия на нацистките мечти. Колекцията продължава да се разширява главно чрез придобивания на местни и съвременни художници.

Албертинум

На снимката: Колекцията от скулптури;

Колекцията от скулптура дълго страдала от липса на изложбена площ, като едва през последните години, с преместването на картини в Резиденцшлос, се намира място и за скулптурите. Колекцията обхваща периода от ранните египетски култури към настоящето. Август Силния придобил голяма колекция от антики в Рим през 1728г., които добавил към вече придобити съкровища от Ренесанса и Барока. По-нови произведения, включително „Мислителят” на Роден, са изложени в Галерията на новите майстори.

Албертинум

На снимката: „Мислителят“ на Роден;

Полезна информация за Албертинум:

Адрес: Georg-Treu-Platz 2, Дрезден, Германия;

Телефон: +49 351 49 14 20 00;

Работно време:

Всеки ден /без понеделник/, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входните билети:

Билетът за Албертинум включва посещение и в двете галерии.

Нормален билет – 10,00 Евро;

Намален билет – 7.50 Евро;

Деца до 17 години: безплатно;

Групи (10 души и повече) – 9.00 Евро на човек

Аудио пътеводител – безплатно;В случай че се нуждаете от хотел в Дрезден, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през този линк резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Албертинум

Важно: Статията предоставя информация за Албертинум в Дрезден, Германия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността- история, какво може да видите вътре, както и информация за работно време и цени на входни билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Ноември 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Албертинум в Дрезден, Германия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на операта, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района.