Аморбах – останки от древна Германия

На 11 км. южно от Милтенберг и на 92 км. югозападно от Вюрцбург се намира градчето Аморбах – още една препоръчителна спирка, ако сте решили да се разходите по немския Романтичен път. Няма да ви трябва много време да разгледате Аморбах, но все пак трябва да се отбележи, че тук има няколко наистина заслужаващи внимание забележителности. Сред тях е църквата „Дева Мария“. Докато се разхождате из центъра на Аморбах, обърнете внимание на това как местните са декорирали фасадите на своите къщи, разполагайки по тях кутии с цветя. Заслужава да се отбележи, че в Аморбах се намират и някои от най-добрите хотели по протежение на Романтичния път, така че може преспокойно да планирате и една нощувка в този град.

Аморбах

На снимката: Църквата „Дева Мария“;

Как да стигнете до Аморбах:

Ако пътувате с автомобил по протежение на Романтичния път и сте били във Вюрцбург и след това в Милтенхберг, то от последния град трябва да продължите по шосе  469 в южна посока на около 11 км. Ако разчитате на друга форма на придвижване до града, бихме ви препоръчали влак. От Вюрцбург може да стигнете до Милтенберг – дневно има по 3-4 влака, а пътуването отнема около час и половина. Доста повече влакове идват от Ашафенбург, където се пресичат важни местни железопътни линии. Тъй като до Аморбах няма директни влакове, трябва да слезете на гарата в Милтенберг и оттам да се качите на влак за Аморбах. Повече информация за разписанията може да намерите на www.bahn.de.

Туристическа информация:

Туристическият офис на Аморбах е разположен в местното кмество /адрес: Марктплац 1/. Офисът е е отворен от май до септември /понеделник – петък. от 9:30 часа до обяд и от 14:30 до 17:30 часа; събота от 10:00 до 13:00 часа/.  През октомври офисът оперира от понеделник до петък, от 9:30 часа до обяд и от 15.00 часа до 17:00 часа. От ноември до април, туристическият офис на Аморбах работи от понеделник до петък, от 10.00 часа до обяд и от 15.00 до 17:00 часа.

Разходка из забележителностите на Аморбах:

Голяма част от удоволствието да посетите Аморбах се крие из уличките на стария град, където се издигат чудесни средновековни сгради, някои от които разказват историята на стара Германия. Най-важният исторически паметник в града е църквата „Дева Мария“, разположена на Кирхплац /Kirchplatz/. Тази внушителна църква е преживяла най-малко половин дузина разширения и промени между 8-ми и 18-ти век, но все още запазва до известна степен своя чар и уют. Интериорът  на църквата е богато украсен с барокова мазилка, а вниманието ви няма как да не се насочи към един от най-впечатляващите органи от бароковата епоха в Германия. Влизането в църквата е безплатно, но ако искате да влезете като част от организирано посещение с екскурзовод, ще ви се наложи да платите символична сума за билет. Църквата е отворена между март и ноември, както следва: от понеделник до събота, от 9:30 до 17:45 часа и неделя от 11.00 часа до 17:45 часа. В периода между ноември и март, всеки ден от 10.30 часа до 12.30 часа и от 13.30 часа до 16.00 часа.

Аморбах

Аморбах

На снимката: Църквата в Аморбах отвътре;

След църквата, друга интересна местна атракция, която ви препоръчваме да посетите е Колекцията Бергер /Sammlung Berger/. Това е малък музей, в който обаче са изложени около 17 000 чайника, много от които от САЩ и Великобритания. Част от финансирането на този музей идва от местен производител на чайници, чиито изделия се продават в музейния магазин. Музеят е отворен между април и октомври, като входният билет за него е 4.50 Евро за възрастни и 3.50 Евро за ученици и студенти.

Само на 5 км. югоизточно от Аморбах се издигат разрушените останки на замъка Вилденберг. Замъкът датира на повече от 1000 години и макар че много малко от него е оцеляло, мястото си заслужава посещението. Кулата на замъка е възстановена и може да се изкачи  всяка неделя от 11.00 часа до 17.00 часа. Входът е безплатен, а гледката към гората Оденвалд е приказна.

Аморбах

На снимката: Входът към останките на замъка Винделберг;
Важно: Статията предоставя информация за град Аморбах, Германия. Тук ще намерите полезна информация за града – история, разположение, транспорт, забележителности, местни фестивали. Статията е последно обновявана от нашия екип на 15 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Аморбах?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Аморбах

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Аморбах, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: