Английската градина на Женева

Намиращи се на брега на Женевското езеро и в подножието на Стария град, Английската градина на Женева (Jardin Anglais) предлага изглед към пристанището, и сградите покрай кея на северния бряг. Входът към градината е белязан от голям цветен часовник, известен като Horloge Fleurie. Цветният часовник е създаден през 1955 г. в знак на почит към часовникарската традиция на Швейцария, като той се състои от осем пресичащи се колела с 6500 цъфтящи растения. В близост до часовника се намира и национален паметник, посветен на присъединяването на Женева към Конфедерация Швейцария през 1814 година.

Английската градина на Женева

На снимката: Английската градина е предпочитано място за отдих на местните;

На север от английската градина на Женева, и изпъкнали от самото езеро, може да видите два камъка, които са докарани тук от ледниците, формирани по време на ледниковия период. Те са известни като Pierres du Niton (Камъните на Нептун), и по-големият от двата камъка някога е бил използван като отправна точка, от която се е измервала надморската височина  в Швейцария.

Английската градина на Женева

На снимката: Известният цветен часовник;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Руес-Басес Лонгемал /Rues-Basses Longemalle/, 1204 Женева, Швейцария;
Важно: Статията предоставя информация за Английската градина на Женева. Тук ще намерите полезна информация за градината – история, разположение, как да стигнете до забележителността. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Юли 2018г.

Английската градина на Женева

В случай че търсите хотел в Женева, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Английската градина на Женева, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на градината, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: