Античният римски театър на хълма Фурвиер – град Лион, Франция

Античният римски театър на хълма Фурвиер в Лион е по-скоро комплекс от театър, одеон и храм. Изграден е по времето, когато Лион е бил основан от римляните на хълма Фурвиер. Днес този комплекс от старинни останки е обособен в нещо като парк, намиращ се на юг от Базиликата „Нотр Дам“.

Античният римски театър на хълма Фурвиер

На снимката: Римският театър;
Римският театър е най-старата подобна постройка, открита и запазена във Франция. Историческите източници сочат, че той е построен между 17-та и 15-та година преди Христа, по време на управлението на император Август. При последвалото управление на император Адриян, театърът бил разширен. При посещението на комплекса днес тук може да видите останките от театъра, одеона и храма. От театъра може да се видят останките от наредените стъпаловидно редове за публиката, основите на сцената, както и украсения под. Театърът е можело да побере до 10 000 души, една доста голяма бройка за този исторически период. Одеонът от своя страна представлява доста по-малък като размери театър. Той е бил използван за по-малки събития, като се отличава с богатата си декорация. В неговото изграждане са вложени мрамор и порфир. От третата постройка- храмът- са запазени само основите. Счита се, че той е бил посветен на богинята Сибел.

Античният римски театър на хълма Фурвиер

На снимката: Останки от римски колони, които може да се видят в комплекса;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: 6 rue de l’Antuquaille, Лион, Франция;

Важно: Паркът предлага паркинг за коли, автобус, тоалетни за инвалиди, както и организирани турове на френски и английски език, тематични турове;

Работно време:

Всеки ден, с изключение на понеделник, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Вход: Безплатен;

Как да стигнете до римския театър:

Чрез метро: /слезте на станция Vieux Lyon/;

Античният римски театър на хълма Фурвиер

Важно: Страницата разглежда подробно информация за античния римски театър на хълма „Фурвиер“, една от забележителностите на  френския град Лион – историческа информация за забележителността, адрес на театъра, информация как да стигнете до античния театър, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 03 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Лион, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно античния театър на хълма Фурвиер в Лион, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: