Аквариумът в Берген – град Берген, Норвегия

Една от най-големите забележителности в Берген е местният Аквариум. Той се намира недалеч от центъра на града, на около 10-15 минути пеша. Една от най-богатите колекции на морска фауна в Европа може да се намери в аквариума на Берген. Изложбите в аквариума включват тюлени, пингвини, различни видове треска, както и морски представители на други континенти – например пирани от Южна Америка.

Аквариумът в Берген

На снимката: Външният басейн, където се провеждат шоутата с тюлените;

Външната зала на аквариума е известна с възможността, която се дава на посетители да „усетят” рибата- гостите могат да положат ръцете си в басейна. Има девет стъклени аквариума в тази зала на аквариума. На по-ниското ниво на аквариума има още 42 стъклени аквариума, които са по-малки по размер. Тук можете да видите някои от красивите цветни риби и една много интересна илюстрация на еволюционния прогрес. Аквариумът в Берген е известен сред по-малките посетители с храненето на пингвини, което се извършва 3 пъти на ден по време на летните месеци и два пъти през зимата.

аквариумът в Берген

На снимката: Подводният тунел в аквариума в Берген;

В допълнение към всички това, можете да седнете и да гледате 3D филм, посветен на планетата и промените на околната среда, засягащи морския свят също. Аквариумът е известен и като сцена на концерти и музикални изпълнения от различен тип.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Nordnesbakken 4, Берген, Норвегия;

Телефон: +47 55 55 71 71;

Как да стигнете до Аквариума на Берген:

-С автобус /вземете автобусни линии N11 от Рибния пазар в Берген/;

Цена на билетите за аквариума на Берген, валидни за 2018г.:

За периода май 1-ви Май-31-ви Август:

Билет за възрастни- 275.00 NOK;

Билет за деца /на възраст между 3 и 13 години/: 190.00 NOK;

Безплатно за деца под 2-годишна възраст;

Семеен билет /двама възрастни и две деца/: 765.00 NOK; /20% отстъпка от детски билет за всяко допълнително дете/;

За периода 30-ти Септември – 1-ви Април:

Билет за възрастни- 225.00 NOK;

Билет за деца /на възраст между 3 и 13 години/: 165.00 NOK;

Безплатно за деца под 2-годишна възраст;

Семеен билет /двама възрастни и две деца/: 665.00 NOK; / 20% отстъпка от детски билет за всяко допълнително дете/;

Всички деца трябва да бъдат придружавани от възрастни;

Работно време на Аквариума в Берген:

В периода 1-ви Май – 31-ви Август:

Понеделник-Неделя, от 9.00 часа  до 10.00 часа;

За периода 30-ти Септември – 1-ви Април:

Понеделник- неделя, от 10.00 часа до 18:00 часа;

Затворен на Великден; 17-ти май, както и на Нова година;

Важно: Статията предоставя информация за аквариума в Берген. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на аквариума на Берген, как да стигнете до аквариума, информация за работното време на аквариума, както и за цената на входните билети за аквариума на Берген.. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Август 2018г.

Аквариумът в Берген

В случай че търсите хотел в Берген, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно аквариума на Берген, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около аквариума на Берген в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около аквариума, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до аквариума на Берген: