Арбон – езерото Констанц, Швейцария

Едно от най-добрите места по протежение на езерото Констанц е градчето Арбон /Arbon/, чиято алея за разходка покрай езерото предлага невероятна гледка към самото езеро, германският бряг, както и към самите Алпи. В Арбон може да намерите доста повече занимания отколкото в град Хорн, въпреки че атмосферата в двете градчета е сходна, а и гледката към езерото не е много различна. Ако разходките покрай езерото са това, което ви привлича и това, което желаете да правите, то тогава Арбон може да ви хареса особено много, защото голяма част от града се намира на нос, вдаден навътре в езерото Констанц. През лятото тук има множество красиви овощни градини и зелени полянки, което предполага разходки из множество зеленина. Арбон разполага с голямо пристанище, няколко басейна, както и училище за ветроходство и сърф. Градът е построен на мястото на древна келтска общност. Първоначалното римското име на града е било Арбор Феликс. Ако се намирате в Роршах, тръгнете на северозапад и след не повече от 15 минути каране ще стигнете до Арбон. Градът е също голяма спирка за всички влакове и автобуси, обслужващи южния бряг на езерото Констанц.

Арбон

На снимката: Поглед от високо към град Арбон, Швейцария;

Най-значимата забележителност на града е неговата крепост, датираща от 13-ти или 14-ти век- замъкът Арбон. Замъкът на Арбон се издига на върха на хълм над града. Повечето от вътрешността му е посветена на техническо училище за възрастни, но можете да посетите малък музей в замъка по време на краткото му работно време. Експозицията включва древни римски артефакти, открити в региона, както и представяне на редица индустрии, които навремето са били развити и представени в Арбон, но днес вече не съществуват. Особено значима е автомобилната компания Заурер, в която са били заети до 3000 местни работници в периода между основаването на компанията през 1906г. и годината на нейното сливане с Мерцедес Бенц през 1982г. Честно казано, освен ако не сте ужасно заинтересувани от историята на този регион, можете да пропуснете този музей изцяло.

Арбон

На снимката: Старият град на Арбон с красивите къщи;

За туристическа информация, свързана с посещения на Арбон, можете да се свържете с местния туристически център. Центърът се намира на ул. Schmiedgasse 6 и е отворен от понеделник до петък, от 9.00 часа до 11:30 часа и от 14.00 часа до 18.00 часа. От средата на юни до август, центърът работи също така и в събота от 9.00 часа до 11:30 часа.

Най-доброто време за посещение:

Най-доброто време за посещение на град Арбон е през летните месеци, когато всички градини около езерото са цъфнали в различни цветове /това тук са предимно овощни градини/ и когато е по-удачно да се разходите с колело по брега на езерото, или просто да се качите за кратка разходка на някое от многобройните корабчета, които обикалят целодневно езерото Констанц.

През зимните месеци температурите са около нулата и езерото и всички водоеми тук замръзват. През 1963 г. езерото Констанц е замръзнало изцяло- събитие, което се случва веднъж на всеки век.

Търсите хотел в Арбон?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Транспорт:

Град Арбон е свързан чрез влакове с някои от най-големите съседни градове, като Санкт Гален, Санкт Маргаретен и Романсхорн.

Ако пътувате с кола, ще трябва да следвате магистрала A1. Град Арбон има свой собствен изход от магистралата, което позволява бърз и директен достъп до града от тази магистрала.

Арбон също има пристанище, обслужвано от пътнически фериботи. Последните пътуват до близките градове по швейцарската и германската страни на езерото и се използват от туристите не само като опция за транспорт, но също така и като възможност за опознаването на езерото и като шанс да се погледне на крайезерните градчета от един по-различен ъгъл.

Достъпът до Арбон е възможен и чрез автобус. Има две автобусни линии, които обслужват града- има редовни линии до Санкт Гален и Амрисвил.

Във всички случаи най-добрият начин да разгледате града е пеша. Градът не е голям и това позволява да се достигне до всички негови забележителности лесно и в рамките на минути.

Къде да отседнете или вечеряте в Арбон:

1/ Гастхоф Брауерай Фрохсин /Gasthof Brauerei Frohsinn/

Първоначално построен през 1822 г., и разположен в непосредствена близост до езерото Констанц и само на 5 минути пеша на запад от центъра на града, този четириетажен исторически хотел включва 13 обикновено обзаведени спални, пивоварна с изложени множество галони от светла и тъмна бира (името на марката е Frohsinn), популярна боулинг зала и звездно трио от ресторанти. Цените в тези ресторанти, фокусирани върху предлагането на различен тип храна, са различни, но не може да се каже, че са много ниски.

Адрес на хотела: Romanshornerstrasse 15, 9320 Arbon, Швейцария;

Телефон на хотела: + 41 71 447 84 84.

2/ Хотел Метропол /Hotel Metropol/

Този хотел, разположен срещу жп гарата на Арбон, е част от комплекс, който е пример за творческо градско планиране и архитектура. Може да се каже, че този хотел е и най-добрата опция за нощуване в Арбон. Комплексът включва универсален магазин, магазин за хранителни стоки и натоварено кафене. Фоайето на хотела е модерно обзаведено, а стаите са удобни, но обикновени, като всяка стая има лоджия с изглед към езерото. Най-доброто място за вечеря е ресторантът на втория етаж, предлагащ традиционна швейцарска кухня и множество рибни специалитети, за чието приготвяне се използват продукти от самото езеро.

Адрес на хотела: Bahnhofstrasse 49, 9320 Arbon, Швейцария;

Телефон на хотела: +41 071 447 82 82;

3/ Хотел „Червения кръст” /Hotel Rotes Kreuz/

Този хотел, гледащ към езерото, е построен през 1760г. Шепата стаи, които съдържа, са с обикновено обзавеждане, малки по размер, но изключително чисти. Всяка една от тях има самостоятелен санитарен възел. Хотелът разполага със свой ресторант, в който се предлагат множество рибни специалитети.

Адрес на хотела: Hafenstrasse 3, 9320 Arbon, Швейцария;

Телефон на хотела: +41 71 446 19 18;

Арбон

На снимката: Замъкът на Арбон;

Знаете ли, че:

Арбон е важен археологически обект за изследване на праисторическите постройки по брега на езерото?

По-долу ще видите списък на основните забележителности на града, които не бива да пропускате. С кликване върху името на забележителност ще отвори допълнителна страница с детайлна информация за обекта – историческа информация, местоположение, както и практическа информация за посещението на този обект:

1/ Замъкът Арбон и историческият музей;

2/ Музей Заурер;

Допълнителна информация за Арбон може да бъде намерена на следния туристическа сайта: www.myswitzerland.com.
Важно: Статията предоставя информация за градчето Арбон, намиращо се на швейцарския бряг на езерото Констанц. Тук ще намерите полезна информация за града – история, разположение, как да стигнете до града и какво да видите в него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Арбон

В случай че търсите хотел в Арбон, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Арбон, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: