Арктическо-алпийската ботаническа градина – град Тромсьо, Норвегия

Арктическо-алпийската ботаническа градина в Тромсьо е разположена в пределите на местния Университет на Тромсьо. Ботаническата градина е всъщност най-северната градина в света от този тип. Тук можете да видите и да се насладите арктически и алпийски растения от различни места и на различни континенти. Арктическо-алпийската ботаническа градина в Тромсьо е отворена през цялата година и е без заплащане.

Арктическо-алпийската ботаническа градина

На снимката: Ботаническата градина в Тромсьо предлага разнообразие от растителни видове от цял свят;

Сезонът на цъфтежа тук трае само няколко месеца – от май до октомври, но трябва да се отбележи, че цветята растат само когато среднощното слънцето грее върху тях. Има само малък брой от цветя, които продължават да растат и цъфтят, дори и след като снегът пристигне през октомври.

Арктическо-алпийската ботаническа градина

На снимката: В арктическо-алпийската градина може да видите доста интересни видове цветя;

Арктическо-алпийската ботаническа градина в Тромсьо включва 25 колекции, включително наскоро създаден пеонариум. Повечето от тях имат впечатляващи селекции от видове, които иначе трудно ще видите на друго място. Местната арктическа колекция от цветя може да намерите по най-високия хълм в градината, а колекциите с южноамерикански и хималайски цветя също не трябва да се подценяват. Има и отделна африканска колекция, която изненадващо оцелява на местно време без никакви допълнителни грижи.

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Tromso Museum, 9037 Тромсьо, Норвегия;

Телефон: +47 77 62 07 82;

Работно време на Арктическо-алпийската ботаническа градина в Тромсьо:

Отворена през цялата година;

Цени на входните билети:

Безплатен достъп;

Важно: Статията предоставя информация за арктическо-алпийската ботаническа градина на град Тромсьо. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на ботаническата градина, как да стигнете до арктическо-алпийската ботаническа градина, информация за работното време и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Август 2018г.
Арктическо-алпийската ботаническа градина

В случай че търсите хотел в Тромсьо, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно арктическо-алпийската ботаническа градина на град Тромсьо, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около ботаническата градина в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около градината, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до  арктическо-алпийската ботаническа градина на Тромсьо, Норвегия: