Археологическият музей на Арецо

Почти всички основни забележителности са разположени в горната част на Арецо, като единственото изключение е Археологическият музей на Арецо. Музеят се помещава в комплекс, който навремето е бил манастирът на Сан Бернард, построен през 14-ти век върху останки на римски амфитеатър, датиращи от 2-ри век след Христа. Музейната експозиция в разпределена в 26 стаи, където може да видите изключителна колекция от керамични съдове, известни като „запечатан фаянс от Арецо“  (името описва оригинална техника за хидроизолация на керамиката). Произведенията са открити по време на разкопки през деветнадесети и двадесети век. Сред тях се намира и изключителна стомна със спираловидни дръжки, типични за атическото грънчарство и декорирана със сцени от битката между амазонките и древните гърци.

Археологическият музей на Арецо

На снимката: Археологическият музей на Арецо;

Сред най-важните артефакти в музея са бижутата, намерени в некропола на Поджо дел Соле – внушителни многоцветни декоративни плочи от камък, изобразяващи бойни сцени от фронтона на храм, открит в града, както и серия от лицеви портрети, открити по Виа делла Сосиета Операя в Арецо и артефакти от светилището на Кастелсеко /в Сан Корнелио, в района на Арецо/. Може да видите и много рядък пример на монета в такъв голям мащаб – единствената такава, известна в света.

Археологическият музей на АрецоНа снимката: Известната ваза, върху която са представени сцени на битки;

 

Междувременно, римската епоха е представена от мозайки, безценно обзавеждане на гробница и мъжки портрет, направен чрез крисография  (злато върху стъкло) – един от най-добрите известни примери на тази рядка техника.

Археологическият музей на Арецо

На снимката: Музеят разполага и с колекция от скулптори;

Полезна информация за посещение на Археологическия музей на Арецо:

Адрес: Via Margaritone 10, 52100 Арецо, Италия;

Телефон: +39 0575 214 21;

Работно време за посещение:

Понеделник – събота, от 8.30 часа до 19.30 часа /последен вход 30 минути преди затваряне/;

Цени на входните билети:

Билет за възрастен – 6.00 Евро

Намален билет – 3.00 Евро /за ученици, граждани на ЕС от 18 до 25 години/;

Безплатно за лица до 18 години и инвалиди;

Комбиниран билет за църквата Сан Франческо, къща-музей на Вазари и Археологическия музей:

Билет за възрастен – 12.00 Евро;

Намален билет – 7.00 Евро;

Билетът включва и безплатен вход в Музея на средновековното и модерно изкуство;
Важно: Статията предоставя информация за археологическия музей в Арецо. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до музея и какво да видите в него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Април 2017г.

Търсите хотел в Арецо?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Търсите хотел в Арецо?Резервирайте в Agoda.com чрез този бутон и вземете до 12% от стойността на резервацията си обратно

 

Археологическият музей на Арецо

По-долу може да видите интерактивна карта относно Археологическия музей на Арецо, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на катедралата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: