Архиепископският дворец – град Мюнхен, Германия

Архиепископският дворец, който се състои от четири крила ограждащи двор, е поръчан от курфюрст Карл Албрехт и построен от Франсоа Кювилие в периода между 1733г. и 1737г. Дворецът става седалище на архиепископите на Мюнхен и Фрайзинг през 1821г. Той е единственият оцелял градски дворец, построен от Кювилие.

Архиепископският дворец

На снимката: Архиепископският дворец, известен още като двореца Холнщайн;

Фасадата на сградата се отличава с фини монолитни пиластри. Тимпанът съдържа гербът на граф фон Холнщайн, незаконен син на Карл Албрехт, като разделението в герба показва неговия незаконен статут. Барелеф над вратата изобразява Богородица, заобиколена от херувими.

Архиепископският дворец

На снимката: Фасадата на двореца е декорирана с различни фигури;
Вътрешността на двореца е завършена около 1735г. от Йохан Баптист Цимерман, който работил по проекта на Кювилие. Тя е един от най-добрите примери за декорация в стил късен барок, който може да се види в Мюнхен. В двора на двореца има статуя на Венера, която е дело на Йохан Баптист Щрауб.

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Cardinal Faulhaber Strasse, 80801 Мюнхен, Германия;

Телефон: Не е наличен;

Как да стигнете до архиепископския дворец:

-Чрез трамвай /линии 12 и 27 до спирка Хохенцолерн-Плац, или линии 20 и 21 до спирка Stiglmaierplatz/;

-Чрез S-Bahn /станция Мариенплац, линии 1, 2, 3, 4, 6, 7 и 8, като след това ще трябва да ходите в продължение на 15 минути до двореца/;

-Чрез U-Bahn /станция Odeonplatz, линия 4/;

 Работно време:

Дворецът е затворен за посетители и може да се разгледа само отвън;
Архиепископският дворец

Важно: Статията предоставя информация за архиепископския дворец в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на двореца, как да стигнете до него, както и информация за работното време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com