Автомобилна обиколка около каньона Вердон

Възможно е да направите автомобилна обиколка на Вердон. Маршрутът е наистина драматичен, като преминава по билото и предлагат много живописни места за наблюдаване по протежението му. Предвидете си поне два дни за пътуване, като може да нощувате за една нощ в Кастелан или в Мустие Сен Мари.

Автомобилна обиколка около каньона Вердон

На снимката: Карта на отделните маршрути около Вердон;

Първият ден от автомобилната обиколка обхваща маршрута между Кастелан и Мустие Сен Мари по протежение на възвишението Корниш. Става дума за разстояние от 81 км., които се изминават за около половин ден. От Кастелан потеглете в югозападна посока по D952, следвайки контурите на реката. Това е красив маршрут, преминаващ между скалите. След Порт дьо Сен Жан, пътят започва дълъг завой и на север може да видите Cadiere des Brandis. При Pont de Soleils, завийте наляво по път D955. Тук пътят започва да се отдалечава от река Вердон. Следвайки път D955 ще преминете през долината Jabron. Може да поспрете за малко в Comps sur Artuby, където може да разгледате селцето, преди да продължите на запад по D71. По този път има няколко места за наблюдение, които са добре маркирани. Опитайте се да спрете на всичките тези места, като задължително е да не пропускате Balcons de la Mescla. От тук се разкриват и най-красивите гледки към каньона от височина 500 метра. След тази точка пътят по принцип е блокиран от снегове през зимата. За това, ако ще обикаляте из района, добре е да избягвате периода декември-март. Малко след Balcons de la Mescla, ще пресечеte Pont de l’Artuby – зашеметяващ планински мост. Път D71 започва от тук да се вие през няколко стръмни склона, преминавайки и през няколко тунела преди да достигне до Falaise des Cavaliers. Вече се намирате на възвишението Корниш –  път, който ще ви остави без дъх, защото е изпълнен със завои на фона на вертикалните скали на Вердон. След Col d’Illoire, ще преминете през тунел и ще започнете слизане към Aiguines – друго селце, където ви предлагаме да спрете за кратък отдих. След като разгледате мястото, напуснете селцето по път D19, който се извива надолу към езерото Сен Кроа. На брега на езерото, завийте надясно към D957, който заобикаля езерото, преди да пресече Вердон. След около 9.5 км. пътят се включва към D952, за да достигнете до Мустие Сен Мари.

Автомобилна обиколка около каньона Вердон

На снимката: През повечето време от пътя може да се наслаждавате на гледка като тази;

Вторият ден от предлагания от нас маршрут обхваща пътуване между Мустие Сен  Мари и Кастелан, но този път трябва да следвате т.нар. Route de Cretes. Става дума за маршрут от 73 км., за който също ще ви е необходим около половин ден, за да го изминете. Макар тук маршрутът да е по-лесен, той е също толкова пленяващ. От Мустие Сен Мари тръгнете по път D952 в източна посока към Ла Палуд Сюр Вердон. И тук ви предлагаме да спрете на всяко едно възможно място по пътя, на всяка една беседка.

Автомобилна обиколка около каньона Вердон

На снимката:  Каньонът Вердон и Route des Cretes;

Между Belvedere Galetas и Belvedere de Mayreste, пътят преминава през нарязаните скали, които са оцветени в различни цветове. Веднага след като влезете в Ла Палуд, завийте надясно по D23, за да стигнете до Route de Cretes. Пътят е добре маркиран, но все пак внимавайте добре. Придвижването ви ще продължи по ръба на клисурата, като след Belvedere де Trescaire, ще се върнете към Ла Палуд. Маршрутът преминава през красиви гори, преди повторно да влезе в път D952. Завийте надясно по D952 и продължете към Кастелан. След Пойнт Сюблим пътят се „потапя” в клисурата в продължение на няколко мили. При Pont de Soleils, продължете наляво и се върнете към Кастелан.

Автомобилна обиколка около каньона Вердон

На снимката: Внимавайте, когато преминавате през тунелите по този маршрут- последните са тъмни и тесни;

Съвет от нас: Тунелите по този маршрут са тесни и тъмни. Задължително включвайте светлините при влизане и карайте бавно, като от време на време трябва да натискате и клаксона. Тъй като маршрутите са с много завои, ако има опасност да ви се завие свят, добре е да оставите друг да кара. Тези пътища са накацали по краищата и ръбовете на много високи и понякога почти вертикални планини. Ако срещнете кола в тунел, може да ви се наложи да се върнете назад, за да се разминете нормално.В случай че се нуждаете от хотел в Мустие Сен Мари, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. В случай че се нуждаете от хотел в Кастелан, може да намерите оферти за места за настаняване на следния линк. Благодарение на програмата за сътрудничество между Booking.com и Градовете на Европа/Cities of Europe, при всяка направена през тези линкове резервация може да си върнете до 10% от сумата на вашата резервация след приключване на вашия престой в избрания хотел.

Автомобилна обиколка около каньона Вердон

Важно: Статията предоставя информация за автомобилна обиколка около каньона Вердон, Франция. Тук ще намерите полезна информация за маршрута, както и информация за най-важните места по протежение на този автомобилен маршрут. Статията е последно обновявана от нашия екип на 05 Октомври 2016г.