Барутената кула – град Рига, Латвия

В края на улица Торна /Torna Iela/ ще намерите Барутената кула (Pulvertornis) на Рига. Това е датиращ от 14-ти век бастион, изграден от червени тухли, сред които на места все още може да се видят снаряди, останали от различни обсади на града. Кулата днес е част от прилежащия Латвийски Военен Музей (Latvijas Kara muzejs).

Барутената кула

На снимката: Барутената кула в Рига;

Латвийският Военен Музей представлява четириетажна постройка, която представя богата колекция от оръжия, униформи и фотографии, чрез които може да се запознаете с различни аспекти от модерната латвийска история. Колекцията започва с предмети, свързани с Първата световна война и латвийските стрелци – местни единици, които са се борили с царската армия  преди да се присъединят към болшевиките. След това предметите от колекцията проследяват и създаването на междувоенната държава, като може да видите латвийски самолети от 1920-те години със свастики – символ, който по онова време не е имал значението, придобил в последствие. Може би най-завладяващата част от колекцията е свързана с предметите, посветени на борилите се срещи руснаците партизани от периода 1944-56г. – ще видите весели черно-бели портрети на оптимистично настроените млади бойци, поставени до руски разузнавателни снимки на тези, които по-късно са били заловени и безцеремонно разстреляни.

Барутената кула

 

Барутената кула

Барутената кула

Барутената кула

На снимките: Военният музей на Латвия;

Практическа информация за тази забележителност:

Адрес: Smilsu Iela 20, Рига, Латвия;

Телефон: +371 67228147;

Работно време:

Април – Октомври, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Ноември – март, от 10.00 часа до 17.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Предлагат се и организирани посещения /12.00 Евро за група/. Добре е обаче в такъв случай да се свържете предварително на телефон: + 371-67223743 или по и-мейл: info@ karamuzejs.lv.

Търсите хотел в Рига?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Важно: Статията предоставя информация за Барутената кула и Военния музей на Латвия – Рига, Латвия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, работно време за посещение, цени на билети и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 22 Януари 2017г.


Барутената кула

По-долу може да видите интерактивна карта относно Барутената кула – Рига, Латвия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: