Байя Сардиния, остров Сардиния

Байя Сардиния е малко населено място, намиращо се при залива на Арцакена. Отстои на около 30 км. от Олбия и точно на северозапад от Порто Черво. Като туристическа лятна дестинация, и тук цените на хотелите са високи, но може да се определят като по-поносими отколкото са тези в Порто Черво и други места по Коста Смералда. По-голямата част от сградите тук – хотели, частни вили, барове и ресторанти – са групирани около един малък площад в близост до плажа.

Байя Сардиния

Байа Сардиния

На снимките: Из улиците на Байя Сардиния;

Малкият курорт Байя Сардиния гледа към архипелага Ла Мадалена, разположен на 4 километра на запад от Порто Черво. Най-добрият плаж е Кала Батистони, разполагащ с фин бял пясък и намиращ се на фона на красиви скали. Плажът се намира малко извън селището, но достигането до там е лесно.

 

Байя Сардиния

На снимката: Плажът при Клуб Хотел в курорта;

Възможности за настаняване в Байя Сардиния:

Колкото и малко да е като размери, Байя Сардиния ще ви предложи също разнообразни опции за настаняване. Няма как да обхванем всички възможности на нощуване тук и затова отново ще се насочим към разглеждане на няколко конкретни места, които са ни направили впечатление. Първото от тях е Клуб Хотел /Club Hotel/, определян за най-добрия хотел в района. Хотелът е изграден в красива хармония със заобикалящата го околност. Хотелският комплекс се намира точно срещу обществения плаж в Бая Сардиния. Разполага с частен плаж, а терасите на хотелските стаи разкриват гледка към морето. Спалните са привлекателно обзаведени в елегантен модерен стил. Повече информация на: www.clubhotelbajasardinia.it.

Байя Сардиния

На снимката: Гледка от Клуб Хотел;

Друго привлекателно за настаняване място е Ла Бисакия /La Bisaccia/. Построен е в типичния за Сардиния селски стил, като от тук се разкрива също красива гледка към залива. Основната структура на хотела предлага добре обзаведени, средни като размер спални, които обаче гледат към архипелага Ла Мадалена. Самостоятелните балкони предлагат панорамна гледка. Разполага също с частен плаж.

Мон Репос Ермитаж  /Mon Repos Hermitage/ е хотел, построен през 70-те години на миналия век, но е чудесно място във всяко едно отношение. Изграден е в типичен средиземноморски стил. Намира се в добре озеленена, сенчеста градина с изглед към залива. Наблизо има добър пясъчен плаж. Всички стаи са добре обзаведени и удобни, но има такива означени като „superior”, които са по-просторни и имат чудесна гледка. Повече информация на: www.hotelmonrepos.it.

Байя Сардиния

На снимката: Мон Репос;
Важно: Статията предоставя информация за курорта Байя Сардиния на остров Сардиния, Италия. Тук ще намерите полезна информация за него – история, разположение, настаняване. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2017г.

Търсите хотел в Байя Сардиния, остров Сардиния?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Байя Сардиния и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Байя Сардиния

По-долу може да видите интерактивна карта относно Байя Сардиния – остров Сардиния, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: