Базиликата "Сан Феделе" – град Комо, Италия

Базиликата „Сан Феделе“ датира от 12-ти век, като се отличава с интересния си и необичаен интериор във вид на трилистник. Фасадата и камбанарията на базиликата датират от около 1900г.

Базиликата "Сан Феделе"

На снимката: Базиликата „Сан Феделе“;

Феделе бил римски войник, който е бил преследван и хвърлен в затвора заради християнската си вяра. Заедно с Карпофоро /на който е кръстен друг храм в град Комо/ и други християни, той избягал от затвора и се отправил към Комо. Карпофоро и неговите последователи били заловени и екзекутирани в Комо, докато самият Феделе успява да достигне до Сондрио, разположен на юг от Комо, където е екзекутиран през 298г. след Христа. Тленните му останки били отнесени в храма Св. Еуфемия през 10-ти век.
Обърнете внимание и на светилището на Благовещение, датиращо от 16-ти век. То разполага с впечатляващ интериор. Също толкова впечатляващ е и датиращият от 14-ти век дървен кръст и параклис от 17-ти век в базиликата, в който са поставени костите на жертвите на чумата.

Базиликата "Сан Феделе"

На снимката: Красивият и богато декориран интериор на базиликата“;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Piazza San Fedele, 22100 Como, Italy;

Телефон: +39 031 267 295;

Работно време:

Всеки ден, от 8.00 часа до 12.00 часа и от 15:30 часа до 19.00 часа;

Света меса се провежда в неделя, от 10.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Базиликата „Сан Феделе“

Важно: Статията предоставя информация за базиликата „Сан Феделе“ в град Комо, Италия. Тук ще намерите исторически данни за базиликата, полезна информация за работно време и цени на входни билети, както и указания как да стигнете до забележителността. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Май 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно базиликата „Сан Феделе“ в град Комо, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около базиликата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около нея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: