Базиликата "Сан Карпофоро" – град Комо, Италия

Друга църковна сграда в Комо, която си заслужава да се види и посети, е базиликата „Сан Карпофоро“. Това е една от най-ранните римски структури в град Комо. Предполага се, че сградата е построена на мястото на древен храм, който бил посветен на Меркурий, както и се предполага, че това е мястото, където първите християни в Комо са отдавали своята почит на Бог през 4-ти век след Христа. Базиликата има опростен интериор, където се отличава особено много необичайно вдигнатият олтар.

Базиликата "Сан Карпофоро"

На снимката: Главният вход и фасада на базиликата „Сан Карпофоро“;
Камбанарията, изградена към първоначалната постройка, както и апсидата, датират от 12-ти век.

Базиликата "Сан Карпофоро"

На снимката: Макар и да изглежда доста постен на пръв поглед, интериорът на базиликата заслужава също един поглед;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via San Carpoforo, 22100 Como, Italy;

Телефон: +39 31 269712;

Работно време:

Април-Октомври, от 10.00 часа до 18:00 часа /само в неделя/;

Ноември-Март, от 10.00 часа до 14:00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Важно:

Организирани групи могат да получат достъп до църквата през седмицата, но само след контакт и уговорка на посещението с църковното настоятелство на телефон: +39 31 520372;

Базиликата „Сан Карпофоро“

Важно: Статията предоставя информация за базиликата „Сан Карпофоро“ в град Комо, Италия. Тук ще намерите исторически данни за базиликата, полезна информация за работно време и цени на входни билети, както и указания как да стигнете до забележителността. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Май 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно базиликата „Сан Карпофоро“ в град Комо, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около базиликата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около нея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: