Базиликата Санта Мария Асунта – град Камоли, Италия

Вярващите и заможни граждани на Камоли са били щедри дарители на тяхната енорийска църква – базиликата Санта Мария Асунта, построена през 12-ти век, когато селото все се е намирало на острова и преди последният да бъде свърза със сушата. Днес църквата гледа към Пиаца Коломбо – площадът, създаден от бетон, за да запълни мястото, където преди е имало вода, разделяла сушата от острова. Неокласическата фасадата е обновена през 19-ти век, и разполага с три ниши със статуи, представляващи част от покровители на сградата.

Базиликата Санта Мария Асунта

На снимката: Базиликата Санта Мария Асунте в Камоли;
Бароковият интериор е богато украсен с мрамор и позлатена мазилка, а сводът на централния неф е украсен със стенописи от 19-ти век на Николо Барабино и Франческо Семино. През 1988 г. папа Йоан Павел II обявява църквата на малка базилика в знак на признание на непоколебимата преданост на жителите на града на Камоли.

Базиликата Санта Мария Асунта

На снимката: Интериорът на базиликата е наистина красиво декориран;

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Via Isola 19, 16032 Камоли, Италия;

Телефон: +39 0185 770130;

Как да стигнете до църквата:

-Чрез автобус /Линия 73 до спирка Пиаца дел Меркато/;

-Пеша  /църквата не е далеч от станция Камоли Сан Фрутуозо/;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Базиликата Санта Мария Асунта

Важно: Статията предоставя информация за базиликата Санта Мария Асунта в град Камоли, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до нея, полезна информация за работното време и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 27 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Камоли, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com