Базиликата Санта Мария д’Антиохия – град Санта Маргерита Лигуре, Италия

Базиликата Санта Мария д’Антиохия е барокова енорийска църква с фасада от 18-ти век и интериор от 17-ти век и е обект на местна легенда. Историята разказва за църква на това място преди 17-ти век, в която моряк донесъл статуята на Дева Мария, държаща една роза и която и до днес се пази в скиния над главния олтар. По време на строителството на сегашната сграда през 1672г., флакон ароматна вода с чудотворна сила е намерен под олтара, като неговият произход и свойства са преплетени с историята на Мадоната с розата.

Базиликата Санта Мария д'Антиохия

На снимката: Базиликата отвън;

Прочутите мощи на Санта Маргерита д’Антиохия, която често е представяна да води дракон, се съхраняват в урна в частта на църквата с олтара. Други църковни съкровища включват творби върху платно от различни местни художници от Лигурия /включително Джовани Андреа де Ферари/, както и потир и дарохранителница, инкрустирани с розов корал, събрани от моряците на Санта Маргерита.

Базиликата Санта Мария д'Антиохия

На снимката: Красивият интериор на базиликата;
Площад Капрера, разположен пред църквата, е център на активността в стария град. През повечето дни художници и търговци може да бъдат намерени тук да продават стоката си, включително и прекрасни декупажи.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Piazza Caprera, Санта Маргерита Лигуре, Италия;

Телефон: +39 0185 290290;

Как да стигнете до църквата:

-Чрез автобус /Линии 82, 98 и 7/8 до Пиаца Вит. Венето/;

-Чрез влак /гара Санта Маргерита Лигуре е на около 10-15 минути пеша от църквата/;

Работно време на църквата:

Всеки ден,  от 10.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Базиликата Санта Мария д’Антиохия

Важно: Статията предоставя информация за базиликата Санта Мария д’Антиохия в град Санта Маргерита Лигуре, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до базиликата, както и информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Санта Маргерита Лигуре, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com