Базиликата Сен Мартен – град Колмар, Франция

В сърцето на стария град на френския град Колмар се издига базиликата Сен Мартен. Сред местните базиликата е по-известна като „катедралата“, поради което не е случайно, че площадът на който е разположена базиликата се нарича „Площад на катедралата“ /Place de la Cathedrale/. Строежът на базиликата започва през 1230г., т.е. тя е започната преди да започне изграждането на Доминиканската църква – другата основна църква в Колмар. Базиликата Сен Мартен е изградена на мястото, на което в миналото се е издигала древна романска църква.

Базиликата Сен Мартен

На снимката: Базиликата Сен Мартен;

Базиликата се отличава с чудесен хор, който е дело на Уилям от Марбург. Хорът датира от 1350г. При приближаването си още към базиликата ще видите и островърхата й кула, издигаща се на около 70 метра височина. Интериорът на базиликата се отличава с чудесните си витражи. Всеки един от тях е посветен на отделна библейката история. Има витраж посветен на Тайната вечеря, на Авраам и Исаак и др. Обърнете внимание и на впечатляващия орган, датиращ от средата на 18-ти век.

Базиликата Сен Мартен

На снимката: Органът на базиликата, датиращ от 18-ти век;

Базиликата Сен Мартен

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Place de la Cathedrale, Колмар, Франция;

Телефон: +33 (0)3 89 41 27 20;

Цени на входните  билети:

Безплатен вход;

Работно време за посещение:

Всеки ден от 8.00 часа до 19.00 часа;

Църквата е затворена за туристи по време на църковни служби;
Важно: Статията предоставя информация за базиликата Сен Мартен в град Колмар, Франция. Тук ще намерите полезна информация за храма – история, разположение, какво да видите вътре, цени на входните билети, работно време за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 9 Ноември 2017г.

Търсите хотел в град Колмар?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Базиликата Сен Мартен

По-долу може да видите интерактивна карта относно базиликата Сен Мартен в град Колмар, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на храма, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: