Базиликата Свети Михаил – град Бордо, Франция

Базиликата Свети Михаил е една от най-големите забележителности на Бордо. Изградена е между 14-ти и 16-ти век в готически стил и е посветена на Свети Михаил. Самата базилика не впечатлява чак толкова много като външност. Строгият готически стил допринася за това. За сметка на това има какво да се види вътре в базиликата. Насочете своето внимание към амвона, където е представен триумфът на Свети Михаил над дракона. Базиликата разполага и с красиви цветни стъкла, независимо че една голяма част от тях са били унищожени по време на бомбардировките от 1940г. по време на Втората Световна Война.

Базиликата Свети Михаил

На снимката: Строгият готически външен вид на базиликата;

Базиликата заслужава да се посети заради намиращата се в непосредствена близост до нея кула-камбанария. Самата камбанария е отделена от базиликата и не е свързана с нея. Кулата е с височина от 114 метра и е изградена през 15-ти век. Интересен факт, свързан с кулата е, че под нея през 19-ти век е открито римско гробище и запазени мумифицирани тела. Достъпът до кулата е възможен няколко месеца в годината, като изкачването до върха си заслужава, защото се открива красива гледка към целия град.

Базиликата Свети Михаил

На снимката: Кулата, разположена до базиликата Свети Михаил;

Базиликата Свети Михаил е национален културен паметник на Франция и в същото време е важна спирка на пътя на поклонниците към Сантяго де Компостела.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Place St-Michel/Place Meynard, 33800 Бордо, Франция;

Телефон: +33 5 5600 6600;

Работно време на базиликата:

Събота, неделя и понеделник: от 10.00ч. до 12.30ч. и от 14.00ч. до 17.00ч.

Вторник-Петък: от 14.00ч. до 17.30ч.;

Работно време на кулата:

От юни до септември: от 14.00 до 19.00ч.

Вход:

Вход за базиликата: безплатен;

Вход за кулата: 5.00 Евро;

Как да стигнете до базиликата:

Чрез трамвай:

Линия C /слезте на станция St.Michel/;Базиликата Свети Михаил

Важно: Страницата разглежда подробно информация за базиликата Свети Михаил, една от забележителностите на френския град Бордо – историческа информация, адрес на забележителността, информация как да стигнете до базиликата, цена на входните билети, работно време на базиликата „Свети Михаил“.  Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в  Бордо, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно базиликата Свети Михаил в Бордо, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: