Базиликата Свети Сатурнино – град Каляри, Италия

Издигната в знак на почит към мъченика Сатурнино, базиликата Свети Сатурнино била дарена на виторианските монаси от Марсилия, които основали тук манастир. Църквата била ремонтирала от тях според романската традиция. През първата половина на 14-ти век, по време на обсадата на каталаните, манастирът е сериозно повреден и се срива около един век по-късно.

Базиликата Свети Сатурнино

На снимката: Базиликата Свети Сатурнино;

Базиликата е възстановена отново през 1484г. Приблизително през 1614 г. започват разкопки, при които е открито т.нар. „Свещено тяло“, представляваща мъченическа реликва или поне нещо, което се предполага, че е такава. През 1669г. църквата е частично разрушена, а материалите от нея са използвани за възстановяването на катедралата. През 1714г. църквата е предоставена на Медичи ад Специали, които я посвещават на Св. Св. Козма и Дамиан. Базиликата е била сериозно повредена по време на бомбардировките през 1943г., а след различни реставрационни дейности тя е отново отворена за ритуали през 1996г. Днес в пределите на църквата може да видите множество останки от римски и византийски времена.

Базиликата Свети СатурниноНа снимката: Част от интериора на базиликата;

 

Полезна информация за базиликата Св. Сатурнино:

Адрес: Piazza San Cosimo, 09100 Каляри, Италия;

Телефон: +39 070 659 869;

Работно време за посещение:

Понеделник – събота, от 9.00 часа до 13.00 часа;

Цени на входните билети:

Вход свободен;
Важно: Статията предоставя информация за базиликата Свети Сатурнино в Каляри – остров Сардиния, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, какво да видите вътре, информация за цени на билети и работно време. Статията е последно обновявана от нашия екип на 02 Юни 2017г.

Търсите хотел в Каляри?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Каляри и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Базиликата Свети Сатурнино

По-долу може да видите интерактивна карта относно базиликата Св. Сатурнино в Каляри, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на обекта, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: