Бегинхоф – град Амстердам, Холандия

Бегинхоф е бил построен през 1346г. като убежище за „бегинаж”-ите- католически сестрински орден, в който жените живеели като монахини, макар и да не били дали монашески обет. В замяна на квартира в комплекса, тези достойни жени се ангажирали да образоват бедните и да се грижат за болните. Нищо не е оцеляло от най-ранните жилища, но въпреки това Бегинхоф е запазил своята свята атмосфера.

Бегинхоф

На снимката: Районът на Бегинхоф;

Редица от красиви къщи, разположени сред много зеленина, включват и най-старата оцеляла къща в Амстердам на номер 34. На прилежащата стена има колекция от очарователни стенни плочи с библейска тема, взети от къщите. В южната част на площада се намира английската църква /Engelse Kerk/, която датира от 15-ти век. Точно на запад стои параклиса Бегинхоф, в който бегинажите и други католици са се кланяли тайно до 1795г., когато религиозната толерантност в града е възстановена. Тук веднъж да били изложени и мощите от Чудото на Амстердам. Четири прекрасни оцветени стъклени прозорци и картини изобразяват сцени на Чудото.

Бегинхоф

На снимката: Бегинхофкапеле;

Обитателите на района не обичат много шума, поради което не се допускат туристически групи.
Практическа информация за тази забележителност:

Адрес: Spui /вход откъм Gedempte Begijnensloot/, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 622 1918;

Как да стигнете до Бегинхоф:

-Чрез трамвай /използвайте линии 1, 2, 5, 9, 14, 16, 24, 25/;

 Работно време:

Бегинажът и неговият параклис са отворени всеки ден, от 9.00 часа до 17.00 часа. След 17.00 часа можете да стигнете до параклиса през портата на Spui.

Работно време на римокатолическата църква „Begijnhofkapel“:

Понеделник: 13.00 – 18.30 часа;

Вторник до петък: 09.00 – 18.30 часа;

Събота и неделя: 09.00 – 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Бегинхоф

Важно: Статията предоставя информация за Бегинхоф, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до района, както и повече информация за параклиса и целия район. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Бегинхоф- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около Бегинхоф в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: