Музей Бергрюен – град Берлин, Германия

Хайнц Бергрюен /Heinz Berggruen/ успява да събере тази интересна колекция от предмети на изкуството, датиращи от края на 19-ти и първата половина на 20-ти век. Роден и образован в Берлин, той емигрира в САЩ през 1936г., прекарва по-голямата част от живота си в Париж, но в крайна сметка поверява събраното от него на своя роден град. Музеят отваря врати през 1996г. в помещението, което преди време е било служило като западна постройка на казармата, използвайки пространство, освободено след преместването на Музея на антиките в Острова на музеите. Изложбените зали са променени в съответствие с дизайна на Хилмер и Сатлер, които са участвали и при оформянето на картинната галерия в Берлин /Gemaldegalerie/.

музей Бергрюен

На снимката: Сградата на музея;

Музей Бергрюен е особено добре известен със своята богата колекция от качествени картини и рисунки на Пабло Пикасо. В допълнение към тези, музеят показва повече от 20 творби на швейцарския художник Пол Клее и картини на други големи артисти от това време. Изложбата е допълнена с някои отлични скулптури, особено тези на Хенри Лауренс и Алберто Джакомети.

музей Бергрюен

На снимката: Освен редица интересни картини /някои от вас може да ги сметнат за странни/, в музея може да видите и красиви скулптури;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Schlossstraße 1, Берлин 14059, Германия;

Телефон: +49 30 266 4242 42;

Как да стигнете до музей Бергрюен:

-Чрез U-Bahn / Richard-Wagner Platz или Sophie-Charlotte-Platz /;

-Чрез S-Bahn /Westend/;

Работно време на музей Бергрюен:

Вторник-неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цени на входните билети:

Билет за музея Бергрюен плюс билет за музея „Шарф-Гестенберг”: 10.00 евро  /редовен/ и 5.00 евро /намален/;

Годишен билет за всички берлински музеи/ включително и този/: 25.00 евро;
Важно: Статията предоставя информация за музей Бергрюен в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на музей Бергрюен, как да стигнете до музея „Бергрюен“, както и информация за работното време на музея и цената на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно музея „Бергрюен“ в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около музея „Бергрюен“  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до музея „Бергрюен“, Берлин: