Бившият дворец на Маргарет Австрийска – град Мехелен, Белгия

Мехелен е пострадал доста в резултат на двете световни войни, но независимо от това доста важни исторически сгради са били възстановени. Обиколка из улиците на града ще ви разкрие множество красиви частни къщи. Една от тях несъмнено е бившият дворец на Маргарет Австрийска. Къщата е построена през 16-ти век и е трябвало да служи като резиденция на Маргарет, регент на Нидерландия. Сградата представлява интересно архитектурно съчетание, тъй като в нея могат да бъдат видени както типични готически елементи, така и характерния за ниските страни ренесансов стил. Именно в този дворец е живял император Шарл 5 през своето детство. След смъртта на Маргарет, дворецът е служил като резиденция на кардинал Гранвил, а в продължение на почти два века е бил и седалище на Великия съвет на Нидерландия. От 1796г. се използва като Съдебна палата.

Бившият дворец на Маргарет Австрийска

На снимката: Част от двореца заедно с градините;
Животът на Маргарет Австрийска бил доста бурен. Тя била предлагана за женитба цели три пъти. Първият път Маргарет била едва на 11 години, когато френският престолонаследник отказал да се ожени за нея, защото намерил по-добро предложение. Вторият й съпруг, испанския принц Дон Хуан, починал само няколко месеца след женитбата им. Филеберт Савойски бил третият съпруг на Маргарет, като се считало, че той бил и любовта на живота й. Той починал три години след сватбата, като Маргарет повече не се омъжила след това.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Кайзерщраат 20, 2800 Мехелен, Kaiserstraat 20, 2800 Mechelen;

Работно време за посещения:

Може да посетите градината на двореца през делничен ден, от 7.30 часа до 18.00 часа. През уикенда градината е достъпна между 9.00 часа и 20.00 часа;

Бившият дворец на Маргарет Австрийска

Важно: Страницата предоставя полезна информация за бившият дворец на Маргарет Австрийска в белгийския град Мехелен – историческа справка за забележителността, адрес на двореца. Статията е последно обновена от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мехелен и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно бившият дворец на Маргарет Австрийска, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: