Бившият епископски дворец на Брага, Португалия

Срещу катедралата на Брага, на Руа де Соуто се намира бившият епископски дворец на Брага. Със своята доста мрачна фасада той загражда от три страни един площад. Сградата е построена през 14-ти век и е променяна в последствие съществено през 17-ти и 18-ти век. Днес тук са разположени офиси на местния университет, както и общинската библиотека на Брага. Заслужава си да посетите именно сградата на библиотеката, която освен че пази доста ценни книги /над 300 хиляди на брой, както и над 10 хиляди ценни ръкописа/, е също и място с доста красива украса. Таванът на библиотеката е резбован и изрисуван, а по протежението на основното стълбище може да се видят красиви украси, постигнати с плочките азулежу.

Бившият епископски дворец на Брага

На снимката: Дворецът с градините „Санта Барбара“;

Отвън самата сграда прилича на типична мрачна средновековна постройка, като северното й крило граничи с красив площад от 17-ти век. Тук се намира и градината Санта Барбара с нейните ярки и пъстри цветове. В центъра на градината има фонтан, където е разположена и статуя на Санта Барбара.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Праса Мюнисипал /Praca Mun./, 4820-142 Брага, Португалия;

Телефон: +351 253 262 550;

Дворецът няма как да се посети, но може да влезете в библиотеката и да разгледате красивата украса на сградата;
 Важно: Страницата предоставя полезна информация за бившия епископски дворец в Брага, една от големите забележителности на португалския град Брага – историческа справка и адрес на двореца. Статията е последно обновена от нашия екип на 27 Юли 2018г.

Бившият епископски дворец на Брага

В случай че търсите хотел в Брага, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно бившия епископски дворец на Брага, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: