Бюрс ван Берлаге – град Амстердам, Холандия

Фондовата борса на Хендрик Берлаге е завършена през 1903г. Нейната изчистена и функционална архитектура бележи отклонение от типичната ренесансова архитектура от 19-ти век. Много от особеностите на дизайна са възприети от тенденции в амстердамската школа.

Бюрс ван Берлаге

На снимката: Сградата на старата фондова борса отвън;

Сградата  разполага с впечатляващ фриз, показващ еволюцията на човека от Адам до борсов посредник. Днес тя се използва за концерти и представления, но също е и дом на холандската филхармония. Бюрс ван Берлаге приема много често и изложби.

Бюрс ван Берлаге

На снимката: Залата на Бюрс ван Берлаге, където в наши дни се провеждат конференции и изложби;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Damrak 243, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 530 4141;

Как да стигнете до Бюрс ван Берлаге:

-Чрез трамвай  /използвайте линии 4, 9, 16, 24, 25/;

Работно време:

Бюрс вас Берлаге е отворен само по време на изложби;

Билетната каса е отворена от понеделник до петък, между 8.30 часа и 17.30 часа и в събота и неделя между 11.00 часа и 17.00 часа;

Официален сайт: www.beursvanberlage.nl;

Бюрс ван Берлаге

Важно: Статията предоставя информация за Бюрс ван Берлаге, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до сградата, както и повече информация за работно време за посещения. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Бюрс ван Берлаге – град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около Бюрс ван Берлаге в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: