Ботаническата градина Ла Бастиде – град Бордо, Франция

Ботаническата градина Ла Бастиде е общинска ботаническа градина в Бордо. Градината е разположена по десния бряг на река Гарона и има площ от около четири хектара. Тази ботаническа градина може да се определи като част от старата ботаническа градина на Бордо, която е разположена от другата страна на река Гарона.

Ботаническата градина Ла Бастиде

На снимката: Част от ботаническата градина;
Ботаническата градина Ла Бастиде е открита през 2003г. и най-общо е разделена на шест участъка. Сред тези участъци може да видите поля със зърно, водна градина, алея с лозя. Особено интересни са 11 малки участъка, в които са пресъздадени условия и пейзажи, които са типични за цялата област Аквитания- дюни, скали, мочурища и др. В градината има още оранжерии.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Esplanade Linne/Allee Jean Giono, 33000 Бордо, Франция;

Работно време на оранжериите и изложбените зали:

Оранжериите и изложбените зали са отворени от 11.00ч. до 18.00ч. всеки ден /без понеделник и официални празници/;

Работно време на градините:

Лятно работно време /от последния уикенд на месец март до последния уикенд на месец октомври/:

Всеки ден от 8.00ч. до 20.00ч.

Зимно работно време /от последния уикенд на месец октомври до последния уикенд на месец март/:

Всеки ден от 8.00ч. до 18.00ч.

Вход: Безплатен;

Как да стигнете до ботаническата градина Ла Бастиде:

Чрез автобус:

Линия 45 /слезте на станция Lavigne/;

Линии 50, 91 и 92 /слезте на станция Nuyens/;

Входове към градините:

Може да влезете в градината от Esplanade Linne, Quai de Queyries, Allee Jean Giono и Allee Serr;

Важно: В градините се организират и организирани обиколки с водач /за групи/. Цената на организирана обиколка варира между 46.00 Евро /за обиколки през седмицата между 9.00ч. и 17.00ч./ и 61.00 Евро /за обиколки извън посочените часове или през почивни дни/.

Ботаническата градина Ла Бастиде

Важно: Страницата разглежда подробно информация за ботаническата градина Ла Бастиде, една от забележителностите на френския град Бордо – историческа информация, адрес на забележителността, информация как да стигнете до ботаническата градина, цена на входните билети, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юли 2018г.

В случай че търсите хотел в Бордо, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно ботаническата градина Ла Бастиде в Бордо, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: