Ботаническите градини на Глазгоу, Шотландия

Ботаническите градини на Глазгоу формират спокойно място в сърцето на квартал Уест Енд, край река Келвин. Първоначално основани на друго място през 1817г., те са били преместени до сегашното си местоположение през 1839г. и открити за обществеността три години по-късно.

ботанически градини на Глазгоу

На снимката: Ботаническите градини;

Освен основната гама на оранжерии, с разнообразни колекции от растения, включително палмови дървета и други тропическите култури, една от най-интересните забележителности е реставрираният наскоро дворец Кибъл. Построен до езерото Лонг в планините от Джон Кибъл, викториански инженер, този стъклен дворец е преместен на сегашното му място в началото на 1870-те. В него се помещава голяма колекция от месоядни растения и тропически орхидеи, както и националната колекция от дървесни папрати.

Ботаническите градини на Глазгоу

На снимката: Стъкленият дворец на Кибъл;

Полезна информация тази забележителност:

Адрес: 730 Great Western Road, Глазгоу, Шотландия;

Телефон: +44 141 276 1614;

Как да стигнете до Ботаническите градини на Глазгоу:

-Чрез автомобил /ограничен паркинг по протежение на авеню „Queen Margaret”/;

Работно време:

Градините са отворени през цялата година, от 7.00 сутринта до залез слънце;

Оранжериите са отворени всеки ден от 10.00 часа до 18:00 часа /лятно време/ и до 16:15 часа /зимно време/;

Стаите за чай са отворени всеки ден от 10.00 часа до 18:00 часа/лятно време/ и до 16:15 /зимно време/;

Цени на входни билети за Ботаническите градини на Глазгоу:

Безплатен достъп;

Важно:

Ако искате да имате закуска или обяд в стаите за чай в Ботаническата градина, можете да получите повече информация относно менюто тук.
Ботаническите градини на Глазгоу

Важно: Статията предоставя информация за ботаническите градини в Глазгоу. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението им, как да стигнете до градините, информация за работно време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 07 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Глазгоу, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно ботаническите градини на Глазгоу, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около градините, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути ботаническите градини: