Будисткият храм – град Санкт Петербург, Русия

Може да се изненадате да видите в списъка на забележителности на Санкт Петербург будистки храм, но това не е лъжа. Храмът се намира на Приморски проспект, който не е от най-впечатляващите улици на Санкт Петербург. Може би това е една от причините, поради която ще бъдете привлечени лесно от червения портик на този храм.

Будисткият храм

На снимката: Сградата на будисткия храм в Санкт Петербург;

Будисткият храм е построен през 1909г. и представлява интересна смесица от архитектурните стилове на запада и изтока- тибетски елементи, от една страна, и стил арт-нуво, от друга страна.  Строежът на на храма е ръководен от личния лекар на руския цар Николай II. Лекарят бил будист и успял да набере средства от спонсори и дори от самия Далай Лама. Храмът сега се управлява от монаси от Буриатия /Buryatia/- един от предимно будистките републики на Руската федерация, разположена в близост до езерото Байкал.

Будисткият храм

На снимката: Храмът отвътре;

Храмът се радва на значително внимание в Русия през последните години благодарение на руската рок легенда Борис Гребеншчиков, който е редовен посетител. Вътре в храма, червено-жълтата молитвена зала и мирисът на тамян ще ви отведат далеч от лудницата на Санкт Петербург.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 91 Приморски проспект, Санкт Петербург, 191167, Русия;

Телефон: +7 812 430 97 40;

Как да стигнете до будисткия храм в Санкт Петербург:

-Чрез метро /най-близката метро станция е Staraya Derewnia/;

Работно време за посещения:

Четвъртък- вторник, от 10.00 часа до 19:00 часа;

Затворен в сряда;

Цените на входните билети за будисткия храм в Санкт Петербург:

Безплатен достъп;
Важно: Статията предоставя информация за будисткия храм в град Санкт Петербург, Русия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на будисткия храм, как да стигнете до храма, информация за работното време и цената на входните билети в будисткия храм. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Санкт Петербург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно будисткия храм в Санкт Петербург, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около будисткия храм в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около храма, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до будисткия храм, Санкт Петербург: