Булевард Унтер ден Линден – град Берлин, Германия

Районът около булевард Унтер ден Линден е сред най-атрактивните в Берлин. Неговото развитие започва през бароковия период със създаването на Доротеенщад /Dorotheenstadt/ на север и Фридрихщад /Friedrichstadt/ на юг. От началото на 18-ти век, редица престижни сгради са изградени по протежение на булеварда, като работа започва и по Форум Фридерицианум (по-късно наречен Bebelplatz). През следващите два века „Унтер ден Линден” се превръща в един от най-величествените булеварди на града. По време на бомбардировките от Втората световна война сградите по протежение на булеварда са значително засегнати, като въпреки че правителството на Източна Германия предприема някакво едва частично възстановяване, районът е все още известен с голяма концентрация от красиви исторически сгради.

Булевард Унтер ден Линден

На снимката: Булевард Унтер ден Линден по време на фестивала на светлината;

Отсечката от „Унтер ден Линден” между Шлосбрюке /Schlossbrucke/ и Фридрихщрасе е едно от най-атрактивните места в центъра на Берлин. Има няколко великолепни барокови и неокласически сгради, като много от тях са проектирани от известните архитекти. Има и някои реставрирани дворци, които сега се използват като обществени сгради. От особен интерес е красива барокова сграда на „Zeughaus”, служила за арсенал в миналото и в която сега се помещава Историческият музей на Германия.

Булевард Унтер ден Линден

На снимката: Сградата на Германския исторически музей на „Унтер ден Линден“;

На булевард Унтер ден Линден можете да видите също и Конната статуя на Фредерик Велики- тя датира от 1851г. и е произведение на изкуството, построено от Кристиан Раух /Christian Rauch/. Близо до статуята се намира и сградата на музея Гугенхайм /неговият немски и общо пети в света клон/. Старият дворец /Altes Palais/ и Старата библиотека /Altes Bibliothek / не са далеч от този музей.

Булевард Унтер ден Линден

На снимката: Университетът в Берлин;

През 18-ти век, „Унтер ден Линден” се превръща в главната улица на растящият в западна посока град. Постепенно булевардът бива изпълнен с множество престижни сгради, които са възстановени след Втората световна война. След обединението на Германия, по протежението на „Унтер ден Линден” може да намерите и множество кафенета, ресторанти и хубави магазини. Тази улица е и място за много интересни събития на открито; тя обикновено е изпълнена с с туристи и студенти, разглеждащи щандовете за книги около Университета „Хумболт” и Старата библиотека.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Булевард Унтер ден Линден, Берлин, Германия;

Как да стигнете до Унтер ден Линден:

-Чрез автобус /вземете линии N100 или 348/;

-Чрез S-Bahn /вземете линии N1, 3, 5, 7 и 9/;

-Чрез U-Bahn /вземете линии N6 и 9/;

Ключови забележителности около Унтер ден Линден:

-Исторически музей на Германия /Zeughaus/;

Нойе Вахе;

-Фридрихвердската църква;
Важно: Статията предоставя информация за булевард Унтер ден Линден в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на булевард „Унтер ден Линден“, как да стигнете до  булевард Унтер ден Линден, както и информация какво може да видите тук. Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно булевард „Унтер ден Линден“ в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около булевард „Унтер ден Линден“  в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до булевард „Унтер ден Линден“, Берлин: