Канобио, езерото Маджоре

Герб на Канобио: Канобио

 

Канобио е приятен туристически курорт, последният италиански град от пиемонтската страна на езерото. Той все още пази своя средновековен чар, представен от Палацо дела Рагионе или Палацо Парасио, където се намира кметството с датиращата от 12-ти век кула. Заслужава да се види светилището „Сантуарио дела Пиета”, което е възстановено през 1583г. от Сан Карло Боромео. В него се намира гробът на Гауденцио Ферари. В намиращото се надалеч селце Вал Канобина, посетете Оридо ди Санта Анна. Това е дълбоко дефиле, издълбано в скалата от река Канобио и е наистина красиво място.

Канобио

На снимката: Канобио, езерото Маджоре;

Самият град Канобио е малък, с население от около 6000 души, като отстои на едва няколко километра от швейцарската граница. Градът, както вече отбелязахме, се слави със своят средновековен облик, множеството исторически забележителности в центъра, а така също и с чудесна крайбрежна улица. В неделя Канобио е препълнен с хора, защото тук се провежда един от най-популярните пазари в целия район. Пазарът работи от 8.00 часа до 13.00 часа. Ако планирате посещение на Канобио в неделя, гледайте да е сутрин, за да може да посетите този наистина интересен пазар.

Канобио

На снимката: Крайбрежната алея на града;
От останалите забележителности на Канобио, обърнете внимание на Палацо дела Рагионе /Кметството/- сградата е построена в края на 13-ти век и ремонтирана през 17-ти век. Кулата към нея датира от 12-ти век. Въпреки че сградата не е отворена за туристически посещения, тя може да се посети при заявка. За повече информация е добре да се обърнете към местния туристически офис.

Канобио

На снимката: Светилището „Сантуарио дела Пиета“;

Също така си заслужава да посетите и датиращото от 16-ти век светилище „Сантуарио дела Пиета”- построено е в началото на 16-ти век, но през 1583г. е видоизменено от Карло Боромео. В него има интересно произведени от 16-ти век- Изкачването на Голгота, дело на Гуденцио Ферари. Ферари е бил известен със своята серия от картини в Сакро Монте /Варало/.

Полезна информация за забележителности в Канобио:

Адрес на Палацо дела Рагионе: Via Giovanola – 28822 Канобио (Vb)

Телефон: +390323738210;

Адрес на светилището „Сантуарио дела Пиета”: Affiliato Tecnocasa, Piazza Santuario, Канобио VB, Италия;

Телефон: +39 0323 71 255;

Канобио

Важно: Статията предоставя информация за град Канобио, разположен на брега на езерото Маджоре, Италия. Тук ще намерите исторически данни за града, информация за местоположението му, как да стигнете до него, полезна информация за работното време и цена на входните билети на някои от местните забележителности, опции за пешеходни разходни около града, информация за местни интересни места. Статията е последно обновявана от нашия екип на 18 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Канобио, разположен на брега на езерото Маджоре, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на този италиански град, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в града: