Катедралата Свети Хедвиг – град Берлин, Германия

Катедралата Свети Хедвиг, разположена в страни от главния булевард на Берлин и увенчана с купол, е катедралата на Римската католическа епархия в Берлин. Тя е построена, за да служи на католиците на Силезия (част от днешна Полша), която става част от Кралство Прусия през 1742г. след поражението в Силезийските войни от 1740-63г. Според първоначалния проект на Георг фон Венцеслаус Нобелсдорф, таи сграда е трябвало да прилича на Пантеона в Рим. Строителството започнало през 1747г. и катедралата е осветена през 1773г., въпреки че работата продължава чак до 1778г.

Катедралата Свети Хедвиг

На снимката: Катедралата Свети Хедвиг, Берлин;

Дизайнът й е модифициран многократно. По-късно, допълнителна работа е извършена от 1886г. до 1887г. Катедралата е повредена по време на Втората световна война и възстановена между 1952г. и 1963г. Криптата включва гробниците на много епископи на Берлин, скулптурата на Мадона от 16-ти век и на Пиета, датираща от 1420г. Това е и последното място на Бернхард Лихтенберг – свещеник убит в концлагер и обявен за мъченик от папа Йоан Павел II.

Катедралата Свети Хедвиг

На снимката: Олтарът на катедралата;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Bebelplatz, Берлин, Германия;

Телефон: +49 30 20 34 819;

Как да стигнете до Катедралата Свети Хедвиг:

-Чрез автобус /вземете линии N100, 200 и 147/;

-Чрез S-Bahn /станция Hausvogteiplatz/;

-Чрез U-Bahn /станция Hausvogteiplatz/;

Работно време:

От понеделник до сряда, в петък и в събота, от 10.00 часа до 15.00 часа;

Четвъртък, от 11.00 часа до 17.00 часа;

Неделя, от 13:00 часа до 17.00 часа;

Цени на входните билети:

Безплатен достъп;

Важно:

Организирани турове  във вътрешността на катедралата може да се организират при предварителна заявка на горепосочения телефон;
Важно: Статията предоставя информация за катедралата Свети Хедвиг в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на катедралата „Св.Хедвиг“, как да стигнете до катедралата „Св.Хедвиг“, както и информация за работното време и цената на входните билети на катедралата. Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно  катедралата Свети Хедвиг в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около катедралата „Св.Хедвиг“ в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до катедралата „Св.Хедвиг“, Берлин: