Катедралата Свети Пол – град Лиеж, Белгия

Изграждането на катедралата Свети Пол в Лиеж е започнало още през 10-ти век, като в последствие структурата е претърпяла значителни промени. Най-значимите такива са по време на реконструкцията между 13-ти и 15-ти век. Едва в началото на 19-ти век сградата е промотирана до катедрала след разрушаването на катедралата „Свети Ламбер“. Сградата разкрива елементи, типични за готическия стил. Отвътре особено забележителни са фреските, датиращи от 16-ти век, и разкриващи пищни изображения на хора, птици и митични животни.

Катедралата "Свети Пол"

На снимката: Катедралата на Лиеж отвън;
В катедралата може да бъде видяна и богата съкровищница, включваща различни артефакти от слонова кост, датиращи от 11-ти век, както и златна реликва- ковчегът на Свети Ламбер. Може да бъде видян и по-малък ковчег, който е бил дарен от Шарл Плешивият в опит по всяка вероятност да се извини за плячкосването на града. Заслужава да се види и мраморната статуя „Христос в неговия гроб“, изработена от Делкур.

Катедралата "Свети Пол"

На снимката: Част от красивите артефакти, които могат да бъдат видени вътре;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Площад на Катедралата 1, 4000 Лиеж;

Телефон: +32 (0) 4 232 61 32;

Работно време: 8.00-17.00ч., всеки ден;

Съкровищницата на катедралата е отворена от вторник до неделя, от 14.00 часа до 17.00 часа.

Има организирани посещения с гид от 15.00 часа;

Цени на входните билети:

Вход за катедралата – безплатно;

Вход за съкровищницата – 6.00 Евро;

Катедралата Свети Пол

Важно: Страницата предоставя полезна информация за катедралата Свети Пол в белгийския град Лиеж-историческа справка, адрес на забележителността, работно време на катедралата. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Лиеж и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно катедралата Свети Пол – Лиеж, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: