Централната гара на Антверпен

Сградата на централната гара на Антверпен е една от най-грандиозните сгради в града. Хората, които влизат в нея, остават с чувството, че влизат в модерна катедрала. Частта от гарата, където са разположени платформите за влаковете, е покрита с метал и стъкло и е дело на белгийския архитект Ван Богерт. През последните няколко години гарата се прочу покрай английския сериал „Еркюл Поаро“, където в серията „Еркюл Поаро: Известният белгийски детектив посещава Брюксел“, а гарата в Антверпен беше обозначена като…..гарата на Брюксел.

Централната гара на Антверпен

На снимката: Внушителната сграда на централната гара на Антверпен;
Оригиналната сграда е построена в периода между 1895г. и 1905г., като основната цел била да замени старата гара, която до този момент обслужвала железопътната връзка с Брюксел. През 1998г. започва значителна реконструкция на гарата, породена от новите транспортни нужди. Реконструкцията е завършена през 2007г., като целият проект бива оценен на 1.6 милиарда Евро.

Централната гара на Антверпен

На снимката: Изглед от вътрешността на централна гара – Антверпен, разкриващ красивата архитектура на сградата;

 

Централната гара на Антверпен

Важно: Страницата предоставя полезна информация за централната гара на белгийския град Антверпен–  историческа справка, интересни факти, свързани с гарата, както и разположение на тази забележителност. Статията е последно обновена от нашия екип на 29 Май 2018г.

Търсите хотел в Антверпен?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

По-долу може да видите интерактивна карта относно централната гара в Антверпен, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: