Чаени стаи Уилоу – град Глазгоу, Шотландия

Чаените стаи Уилоу /Willow Tea Room/ е единствената оцеляла от серия от възхитителни чаени стаи, създадени от дизайнера Чарлз Рени Макинтош в началото на миналия века за известната ресторантьорка Кейт Кранстън. Арт-Нуво дизайнерът Чарлз Рени Макинтош изцяло влага своя гений за творческия живот на града, както и по отношение на новата художествена школа на Глазгоу, завършена през два етапа – 1899г. и 1909г.

 

Чаени стаи Уилоу

На снимката: Входът към чаените стаи;

Всичко в стаята за чай, от столовете с високи облегалки до таблите и приборите за хранене, е собствен дизайн на Макинтош. По-специално, делукс стаята от 1904г. искри с ексцентричност: поразителен лилав цвят и сребърни мебели, цветно стъкло и пищна оловна врата създава забележително място, в което можете да се насладите на следобеден чай.

Чаени стаи Уилоу

На снимката: Делукс чаената стая;

Полезна информация тази забележителност:

Адрес: 217 Sauchiehall Street, Глазгоу, Шотландия;

Телефон: +44 141 322 0521;

Как да стигнете до Чаени стаи Уилоу:

-Пеша  /тя се намира в центъра на града/;

-Чрез автобус /автобусни линии 2, 3, 4 и 19/;

-Чрез метро /най-близката станция на метрото е Cowcaddens/;

Работно време на Чаени стаи Уилоу:

От понеделник до събота, от 9.30 часа до 17.00 часа /последните поръчки се приемат до 16:30 часа/;

Неделя и на официални празници, от 11.30 часа до 16:00 часа;

Затворен на 25-ти и 26-ти декември и 1-ви и 2-ри януари;

Важно:

Ако решите да се насладите на чаша чай или кафе, можете да резервирате вашето посещение чрез официалния формуляр за резервация тук.
Чаени стаи Уилоу

Важно: Статията предоставя информация за чаени стаи „Уилоу“ в град Глазгоу. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до заведението, информация за работно време. Статията е последно обновявана от нашия екип на 07 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Глазгоу, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно чаени стаи „Уилоу“ в град Глазгоу, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около заведението, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Чаени стаи „Уилоу“.