Червеният площад – град Москва, Русия

Червеният площад, или както го наричат ​​на руски език Красная площадь, е един от най-известните и разпознаваеми площади и обществени пространства в света. Можем да кажем, че Москва се е разраснала именно покрай и около този площад. Сегашното име на площада се появява в края на 17-ти век, когато думата „красная“ е означавало „красив“, „важен“, както и …. „червен“. Разбира се, историята на площада датира доста време преди 17-ти век. Историческите доказателства показват, че площадът вече е съществувал през 14-ти и 15-ти век и е служел главно като място за търговия в рамките на град Москва.

Червеният площад

На снимката: Част от Червения площад с катедралата „Свети Василий“;

Можем да ви посъветваме да влезете в големия Червен площад от южната част на улица Тверская, където са разположени Вратите на възкресението. Тези врати са поставени на това място едва през последните 25 години, но те предоставят чудесна рамка на площада. Изгревът и залезът на площада са изключително красиви и много хора идват тук рано сутринта или преди залез слънце, за да си направят запомнящи се снимки. В западната част на площада можете да видите и да посетите мавзолея на Ленин. Владимир Ленин е основател на Съветския съюз, а тялото му е поставено в мавзолей, независимо че последната му воля е била да бъде погребан. Мавзолеят е всъщност е една пирамида, направена от червен гранит и сив и черен лабрадорит. Той е построен през 1930 г., няколко години след смъртта на Ленин.

Червеният площад

На снимката: Мавзолеят на Ленин, разположен на Червения площад;

Площадът е дълъг 330 метра и широк 70 метра.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Червен площад , Москва, Русия;

Телефон: Не е в наличен;

Цена на входните билети за Червения площад:

Безплатен достъп;

Цена на входни билети за Мавзолея на Ленин:

Безплатен достъп;

Работно време на Червения площад:

Целогодишно;

Работно време на мавзолея:

Всеки ден, без понеделник и петък, от 10.00 часа до 13:00 часа;

Как да стигнете до Червения площад:

-Чрез метро / слезте на близките метростанции „Ploshchad Revolutsii” и „Okhotny Ryad”/;

Важно: Статията предоставя информация за Червения площад в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на площада, как да стигнете до площада, информация за мавзолея на Ленин, информация за работното време на мавзолея на Ленин. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Червеният площад

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Червения площад в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около площада в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около площада, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Червения площад, Москва: