Динкелсбюл – в царството на джинджифиловите сладкиши

Динкелсбюл е още един от очарователните малки градове, разположени по протежение на немския Романтичен път. Градът отстои на 93 км. югозападно от Нюрнберг, 114 километра северно от Щутгарт и на 105 километра югоизточно от Вюрцбург. Все още заобиколен от средновековните стени и кули, Динкелсбюл е като излязъл от приказка на братя Грим. С тях го свързват дори и джинджифиловите сладкиши – едно от основните неща, произвеждани в града. Зад стените на Динкелсбюл, датиращ от 10-ти век, градът е запазил своя тих, провинциален облик, независимо от големия брой посетители. Калдаръмените му улички се видят между красиви къщи от 16-ти век, като по повечето от последните има красиви дърворезби и картини, изобразяващи библейски и митологични теми.

Динкелсбюл

На снимката: Марктплац – централният градски площад;

Как да стигнете до Динкелсбюл:

Принципно за да усетите очарованието на Романтичния път и наистина да се насладите на една чудесна разходка, най-добре е да обиколите из тази част на Германия с автомобил. Динкелсбюл се намира недалеч от Ротенбург об дер Таубер и затова може да се посети преди или след Ротенбург. За да стигнете от Ротенбург до Динкелсбюл, трябва да тръгнете по шосе B-25.

Не са малко хората, които предпочитат да обикалят из градчетата по Романтичния път с влак. Влаковите връзки са редовни и удобни. Най-близката гара до Динкелсбюл, до която може да стигнете с влак е в Ансбах. До тук пътуват по няколко влака дневно от Мюнхен, Нюрнберг и Щутгарт. От Ансбах до Динкелсбюл може да се стигне с автобус. Подробна информация за разписанията може да намерите на www.bahn.de.

Автобусният транспорт също е сред опциите. Регионални автобуси свързват Динкелсбюл с близките градове. Има от три до пет автобуса дневно от Ротенбург и пет до шест автобуса на ден до Ньордлинген.

Търсите хотел в град Динкелсбюл?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Туристическа информация:

Туристическият офис в Динкелсбюл се намира на централния площад Марктплац. Офисът оперира както следва: от май до октомври, от понеделник до петък /от 9.00 до 18.00 часа/, събота /от 10:00 до 13:00 часа и от 14.00 до 16:00 часа/, и неделя и празници /от 10.00 до 12.00 часа/. В периода между ноември и април, туристическият офис работи от понеделник до петък, от 10.00 до 13.00 часа и от 14.00 часа до 17.00 часа, а в събота – от 10.00 часа до обяд.

Фестивали и събития:

Динкелсбюл е известен с ежегодния фестивал Kinderzeche – Фестивал на децата. Той се провежда за 10 дни през месец юли и чрез него се отбелязва спасяването на града от децата му през 1632г. Според историята, децата помолили нахлуващите шведски войски да напуснат града без да го грабят и разрушават и тяхното желание било удовлетворено. По време на фестивала се изпълняват концерти от местния момчешки хор, облечени в исторически военни костюми. За повече информация може да посетите www.kinderzeche.de.

Динкелсбюл

На снимката: Фестивал в Динкелсбюл;

Разходка из забележителностите на града:

Динкелсбюл е оживен, чудесно запазен средновековен град, пълен с тесни калдаръмени улици. Може да започнете разходката си тук от Ротенбургер Тор – градската порта, датираща от 14-ти век. От тук се разходете по широката улица Мартин Лутер щрасе, която ще ви отведе към пазарния площад. По време на разходката си по тази улица ще може да се насладите на чудесната гледка, която представляват многобройните ренесансови къщи на местните.

Динкелсбюл

На снимката: Мартин Лутер Щрасе;

Основната атракция на Динкелсбюл е късно-готическата църква „Свети Георги“, построена между 1448 и 1499г. Църквата съдържа чудесно изработен олтар на Светия кръст и скулптури по стълбовете, много от които датират от 15-ти век. При желание, може да се разходите и по укрепленията на града. Интересно е да се отбележи, че вечер градът се обикаля от нощен пазач, точно както е било през Средновековието.

Динкелсбюл

На снимката: Църквата „Свети Георги“;
Важно: Статията предоставя информация за град Динкелсбюл, Германия. Тук ще намерите полезна информация за града – история, разположение, транспорт, забележителности, местни фестивали. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Динкелсбюл?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Динкелсбюл

По-долу може да видите интерактивна карта относно град Динкелсбюл, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: