Документационен център на нацисткия параден площад – град Нюрнберг, Германия

Документационен център на нацисткия параден площад представлява един от интересните музеи в Нюрнберг. Разположен в северното крило на незавършената Конгресна зала, този музей разказва за спомените от 1934г. и 1935г., когато в града са се провели нацистки партийни конгреси. След края на Втората световна война град Нюрнберг е станал известен с най-значимите съдебни военни процеси на 20-ти век – Нюрнбергските процеси. На 20-ти ноември 1945г. 21 водещи нацистки военнопрестъпници са изведени в съдебна зала 600 пред международен военен трибунал, съставен от съюзниците. Били обвинени в конспирация и престъпления срещу световния мир, правилата на войната и човечеството. Процесите станали крайъгълен камък в съдебната история като родно място, където се поставили основите на нови юридически правила – присъдите били произнесени заради личната отговорност на всеки един от подсъдимите. Изключителното било, че мястото, където се провели тези значими трибунали, съвпадало с мястото, където нацистката партия провеждала свои мероприятия. По този начин се целяло и изпращането на послание.

Документационен център на нацисткия параден площад

На снимката: Парадният площад на нацистите;

Документационен център на нацисткия параден площад ще ви предложи един по-добър поглед към събитията, които оформят световната история. Благодарение на предлаганите организирани посещения, ще може да посетите съдебна зала 600, където се е провел процесът. Обиколките се провеждат през цялата година, но е препоръчително да си резервирате билети предварително. Ще може да видите и всички постоянни и временни изложби. Благодарение на международния форум за обучение се представят филмови програми, като дори посетителите бива запитвани за мнението им преди и след посещението. Особено се набляга върху запознаването на хората с основните политически и човешки свободи и права.

Конгресният център се отваря към езерото Grosser Dutzendteich. Над езерото се издига Цепеливизе – поле, което служило като трибуна – огромна мраморна платформа – от която Хитлер се обръщал към повече от 100 000 души, очаровани от неговите действия и насилственото завземане на територии.

Документационен център на нацисткия параден площад

На снимката: Парадният площад  по времето на нацистка Германия;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Bayernstrasse 110, Нюрнберг, Германия;

Телефон: 0911 231 7538;

Работно време:

Понеделник- петък, от 9.00 часа до 18.00 часа;

Събота, неделя и на празници, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Последен вход в 17.00 часа;

Цени на входните билети:

Билет за възрастни – 5.00 Евро;

Намален билет – 3.00 Евро;

Билет за групи от поне 15 души – 4.00 Евро;

Семеен билет /1 възрастен и до 3 деца под 18г./ – 5.50 Евро;

Семеен билет /2 възрастни и до 3 деца под 18г./ – 10.50 Евро;

Как да стигнете:

-С трамвай /използвайте линии 6 или 9 до спирка Doku Zentrum/;

-С автобус /използвайте линии 36, 45, 55 или 65 до спирка Doku Zentrum/;

-Със S-Bahn S2 /слезте на станция Dutzendteich Bahnhof/;

-С автомобил /има паркинг непосредствено до Конгресната зала/;
Важно: Статията предоставя информация за Документационен център на нацисткия параден площад в Нюрнберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, билети, работно време за посещение, как да стигнете до там. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Нюрнберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Документационен център на нацисткия параден площад и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Документационен център на нацисткия параден площад

По-долу може да видите интерактивна карта относно Документационен център на нацисткия параден площад в град Нюрнберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: