Доминиканската църква – град Колмар, Франция

Доминиканската църква е една от двете основни църкви във френския град Колмар. Строителството на църквата е започнало в края на 13-ти век /по-точно през 1283г./. Това, което може да се види днес като постройка, се различава значително от първоначалния вид на храма. Причината за тази съществена разлика е бурната история на църквата, която през различни исторически периоди бива засегната от различни събития, най-вече пожари. Най-сериозният от тези пожари избухва в средата на 15-ти век, когато покривът на църквата рухва. Днес доминиканската църква има повече бароков, отколкото готически облик.

Доминиканската църква

На снимката: Църквата отвън;

Основната причина да посетите Доминиканската църква в Колмар е намиращото се тук едно от най-големите съкровища на този френски град. Става дума за картината на Мартин Шонгауер „Богородица на беседката с рози“ /Vierge au buisson de rose/. Произведението датира от 1473г. и е разположено в хора на църквата. Отличава се с невероятните си цветове, сред които златистото, червеното и бялото са преобладаващите.

Доминиканската църква

На снимката: Богородица на беседката с рози /Vierge au buisson de rose/;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Place des Dominicains, Колмар, Франция;

Телефон: +33 (0)3 89 24 46 57;

Цени на входните  билети:

Билет за възрастни – 1.50 Евро;

Билет за групи /15 или повече души/ – 1.00 Евро;

Билет за студенти – 1.00 Евро;

Билет за лица между 12 и 18г. – 0.50 Евро;

Безплатно за лица под 12 години;

Работно време за посещение:

Всеки ден от 10.00 до 13.00 часа и от 15.00 часа до 18.00 часа;
Важно: Статията предоставя информация за Доминиканската църква в град Колмар, Франция. Тук ще намерите полезна информация за храма – история, разположение, какво да видите вътре, цени на входните билети, работно време за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 9 Ноември 2017г.

Търсите хотел в град Колмар?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Доминиканската църква

По-долу може да видите интерактивна карта относно Доминиканската църква в град Колмар, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на църквата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: