Драконовият замък – град Камоли, Италия

Драконовият замък е бил важен за защитата на Камоли, когато малкото все още селце се е намирало на острова. Известно е, че защитните стени по острова съществуват от 1130г., като доизграждане е било извършено през 15-ти и 16-ти век.  Кулата на замъка е възстановена през 1950г., като тук до 1998г. се е помещавал Тиренският аквариум.

 Драконовият замък

На снимката: Драконовият замък;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via San Nicolo 66, 16032 Камоли, Италия;

Телефон: +39 338 7216789;

Как да стигнете до Драконовия замък:

-Чрез автобус /Линия 73 до спирка Пиаца дел Меркато/;

-Пеша  /замъкът не е далеч от станция Камоли Сан Фрутуозо/;
Драконовият замък

Важно: Статията предоставя информация за драконовия замък  в град Камоли, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до него, полезна информация за работното време и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 27 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Камоли, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com