Дворцов парк Шарлотенбург – град Берлин, Германия

Този обширен кралски парк, заобикалящ двореца Шарлотенбург и пресечен от множество чакълести пътеки, е любимо място за берлинчани а разходка през уикенда. Паркът е до голяма степен резултат от възстановителна работа, извършена след Втората световна война, когато са били използвани планове от 18-ти век, за да се постигне първоначалното оформяне на парка. Непосредствено зад двореца Шарлотенбург е градина във френски бароков стил, следваща строг геометричен дизайн и отличаваща се с мозайка от цветни лехи, внимателно подравнени храсти и богато украсени фонтани украсени с реплики на антични скулптури.

Дворцов парк Шарлотенбург

На снимката: Френската градина в парка;

По-далеч от двореца, отвъд езерото, е по-малката английска градина, чието оригинално оформление датира между 1819г. и 1828г. Създадена е под ръководството на известния кралски градинар Питър Джозеф Лен.

Дворцов парк Шарлотенбург

На снимката: Поглед върху парка от друг ъгъл;

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Spandauer Damm 10, Берлин 14059, Германия;

Телефон: +49 331 96 94 220;

Как да стигнете до дворцовия парк „Шарлотенбург”:

-Чрез U-Bahn /станция Richard-Wagner Platz и Sophie-Charlotte-Platz /;

-Чрез автобус /вземете линии N109, 145, 210/;

-Чрез автомобил /можете да паркирате колата си в пред двореца/;

Цени на входните билети:

Безплатен достъп;

Работно време:

Всеки ден, от 8.00 часа сутринта до залез слънце;

Важно:

Всеки посетител, който иска да помогне за поддържането на парка, може да даде своя принос чрез закупуване на годишен  пропуск „Парк и градини”. Пропускът струва 2.00 Евро и позволява да се посетят и три кули – Норманската кула и Белведере на Клаусберг и Сансуси Парк, както и кулата Flatow в парк Бабелсберг.
Важно: Статията предоставя информация за дворцов парк Шарлотенбург в град Берлин, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на дворцов парк „Шарлотенбург“, как да стигнете до парка Шарлотенбург, както и информация за работното време на парка за посещения и цените на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на  06 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Берлин, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно дворцов парк „Шарлотенбург“ в град Берлин, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около дворцов парк „Шарлотенбург“ в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до дворцов парк „Шарлотенбург“, Берлин: