Дворецът "Бореа д'Олмо" – град Сан Ремо, Италия

През 15-ти век Сан Ремо се „сдобива” със своя Страда Нуово /името на знаменитата улица с имения в Генуа, известна още днес като Виа Гарибалди/. Тази улица в Сан Ремо получава името Виа Матеоти и е популярна сред любителите на разходките. По протежение на улицата се намират магазини, ресторанти и кафенета. На номер 143 е разположен дворецът на известното аристократично семейство Бореа д’Олмо.

Дворецът "Бореа д'Олмо"

На снимката: Виа Матеоти в Сан Ремо, около която са построени някои от най-впечатляващите местни частни домове;
Получили титлата „маркизи на Олмо” от династията Савой, семейството е в последствие удостоено и с титлата „барони” по време на Наполеоновата империя. По време на кралство Италия, семейството носи титлата „херцози” /Херцог Бореа д’Олмо служи като велик церемониален майстор в дома на Савой повече от 75 години/. Дворецът на семейството е построен през 15-ти век и разполага с красиви барокови мазилки по фасадата, както и богато декорирани портали от 16-ти век. Основният етаж има фрески на Джовани Батиста Мерано, като на него сега се помещава Археологическият музей. Три отделни секции са посветени на археологията (с праисторически и римски останки от района на Сан Ремо), на картините и гравюрите, оставени на музея от поета Лаурано, както и на сувенири.

Дворецът "Бореа д'Олмо"

На снимката: Красива декорация в една от залите на двореца;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via Matteotti 143, 18038 Сан Ремо, Италия;

Телефон: +39 0184 531942;

Работно време на музея:

От Вторник до събота, от 9:00 часа до 19.00 часа;

Затворен в неделя и понеделник;

Цени на входни билети:

Нормален билет -3,00 Евро;

Намален билет – 2:00 Евро /за студенти и възрастни хора над 65 години/;

Комбиниран билет за музея и Вила Лука ди Колдироди- 5.00 Евро /за нормален билет/ и 3.00 Евро /за намaлен билет/;

Безплатен вход за деца до 6 години и инвалиди;

Дворецът „Бореа д’Олмо“

Важно: Статията предоставя информация за двореца „Бореа д’Олмо“, град Сан Ремо, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението му, как да стигнете до двореца, информация за работното време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 13 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно двореца „Бореа д’Олмо“, град Сан Ремо, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около църквата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: