Дворецът "Мартинич" – град Прага, Чехия

Дворецът „Мартинич“ е възстановен в началото на 70-те години на 20-ти век, като в процеса на възстановяване работниците открили част от оригиналната фасада на двореца, датираща от 16-ти век, която била декорирана богато с кафяво сграфито. На фасадата са изобразени старозаветните сцени, включително историята на Йосиф и на съпругата на Потифар. Чрез сграфито в двора са показани историята на Самсон и усилията на Херкулес. Дворецът Мартинич е разширен от Ярослав Борица, който бил един от двамата имперски управители, хвърлени от прозореца на Кралския дворец през 1618г.

Дворецът "Мартинич"

На снимката: Дворецът отвън;

Според една стара легенда, между 23.00 часа и полунощ в двореца се появява призрака на свирепо черно куче, което придружава хора до Лорето. Ако решите да посетите мястото, ще може да направите обиколка на двореца или да посетите малък музей на музикални машини, вкл. грамофони.

Дворецът "Мартинич"

На снимката: Красива декорация в една от залите на двореца;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Hradcanske namesti 8, Прага 1, Чехия;

Телефон: +420 777 798 040;

Как да стигнете до двореца „Мартинич“:

-Чрез метро /станции Hradcanska или Malostranskа/;

Работно време:

Всеки ден, от 10.00 часа до 18.00 часа /последно влизане в 17.00 часа/;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 150.00 CZK;

Намален билет – 75.00 CZK;

Семеен билет – 350.00 CZK;

Дворецът „Мартинич“

Важно: Статията предоставя информация относно двореца „Мартинич“ – град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до двореца, както и информация за работно време и цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно двореца „Мартинич“ – град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около двореца в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: