Дворецът Анси – град Анси, Франция

Дворецът Анси е стар замък, който се намира в Анси и е възстановен от местната община, след като последната закупува замъка. Строежът на замъка започва през 12-ти век, но не е завършен преди 16-ти век. Замъкът служи като официална местна резиденция на графовете на Женева и херцозите на Женева-Немур.

Дворецът Анси

На снимката: Дворецът Анси се извисява на малък хълм и доминира пейзажа над Анси;

Съдбата на замъка е предопределена от няколко големи пожара, като най-накрая през 17-ти век замъкът бива изоставен. По-късно крепостта е била преобразувана в казарма и служи като казарма до 1947г.. Шест години по-късно, през 1953г., дворецът Анси е закупен от местната община на Анси и превърнат в музей.

Дворецът Анси

На снимката: Главният вход на двореца „Анси“;

Най-старата част на крепостта е Кулата на кралицата, която датира от 12-ти век. Стените на кулата са с дебелина от 4 метра. В края на двора на замъка е разположен Logis Perriere, датиращ от 15-ти век. Други важни части на замъка са Vieux Logis, Logis Nemours, Logis Neuf. Музеят, намиращ се в двореца, е разположен в Vieux Logis и Logis Nemours, докато кулата и Logis Perrière са дом на местната обсерватория.

Дворецът Анси

На снимката: Дворът на двореца и основните постройки;
Музеят, който се помещава в двореца „Анси”, е музеят на популярното алпийско изкуство. Той включва множество регионални скулптури и картини, както и важна колекция от мебели от 15-ти век, множество фотографии и модели на алпийските хижи и много други. Обсерваторията също заслужава посещение, тъй като предлага възможност на посетителите да видят доказателства за първите обитатели по бреговете на езерото Анси, рибарски принадлежности, аквариуми с риби от различни видове планински езера, както и модели на лодки, разкриващи еволюцията при строежа на плавателните съдове.

Дворецът Анси

На снимката: Зала от музея, разположен в двореца „Анси“;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Place Du Chateau, 74000 Анси, Франция;

Телефон: +33 04 50 33 87 30;

Работно време:

В периода между 1-ви Октомври и 31-ви Май, замъкът е отворен всеки ден /с изключение на вторник/, от 10.00 часа до 12.00 часа и от 14:00 часа до 17.00 часа;

В периода между 1-ви Юни и 30-ти Септември, замъкът е отворен от 10.30 часа до 18.00 часа;

Затворен на Великден;

 Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 5.50 Евро;

Групов билет /при повече от 5 човека/ – 4.00 Евро на човек;

Комбиниран билет /със замъка „Пале д’Ил”/ – 7.00 Евро;

Безплатен вход всяка първа неделя от месеца;

Важно:

Последни билети за деня се продават до 45 минути преди затваряне;
Дворецът Анси

Важно: Статията предоставя информация за двореца „Анси“ в град Анси, Франция. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на двореца, как да стигнете до него, както и информация за работното време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 04 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Анси или района, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com