Дворецът Болса – град Порто, Португалия

Точно зад църквата „Св. Франциск” е разположен дворецът Болса, служил като стокова борса на Порто в миналото. Дворецът е с красива неокласическа фасада и е построен с една цел- да привлича инвеститори в града. Независимо че е служил като стокова борса, дворецът лесно може да се сгреши с кралска резиденция. Особено впечатляващи са красиво украсената арабска стая, която е трябвало да копира красотата на Алхамбра /дворец в Гранада, Испания/. Днес тази зала се използва като приемна, когато висши особи идват на посещение в града.

Дворецът Болса

На снимката: Главният вход на двореца;

Най-голямата атракция на двореца е „Дворът на нациите”. Залата се осветява от красив оберлихт. Отделно флагове на държавите, които са имали търговски отношения с Порто, са окачени тук. Красиво е и голямото стълбище между етажите, което е осветено от красиви свещници, изработени от бронз.

Дворецът Болса

На снимката: Една от най-красивите зали на двореца;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Руа Ферейра Боргес /Rua Ferreira Borges/, 4050-253 Порто, Португалия;

Телефон: +351 22 3399000;

Работно време на двореца:

В периода Ноември-Март, дворецът работи от 9.00 часа до 13.00 часа и от 14.00 часа до 17.30 часа;

В периода от Април до Октомври, дворецът работи от 9.00 часа до 18.30 часа;

Как да стигнете до двореца:

-Чрез автобус- използвайте линия N1;

-Чрез метро- може да използвате жълтата линия до станция Сао Бенту;

Цена на входните билети:

Посещението на двореца е възможно само като част от групи, ръководени от гидове. Предлагат се гидове на Английски, Португалски, Френски и Испански език.

Цена на билет за възрастен: 9.00 Евро;

Цена на билет за студент или пенсионер: 5.50 Евро;

Деца до 12 години влизат в двореца безплатно;Важно: Страницата предоставя полезна информация за двореца „Болса“, една от големите забележителности на португалския град Порто – историческа справка, адрес на забележителността, работно време за посещения на двореца „Болса“, цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 26 Юли 2018г.

Дворецът Болса

В случай че търсите хотел в Порто, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно двореца Болса в Порто, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: