Дворецът Кенсингтън – град Лондон, Великобритания

Дворецът Кенсингтън датира от 1605г., но получава нов дизайн през 1689г., дело на сър Кристофър Рен. От края на 18-ти век, имението е дом на различни членове на кралското семейство, а държавните апартаменти са отворени за посещения. Дворецът е бил лондонската резиденция на покойната принцеса Маргарет и някога е бил дом на Даяна, принцеса на Уелс, и двамата й сина. При разглеждането на апартаментите ще може да се насладите на някои красиви стенописи, а колекцията с тържествени облекла е посветена на церемониални одежди, принадлежали на кралица Мери и Джордж V.

Дворецът Кенсингтън

На снимката: Дворецът Кенсингтън;

Дворецът Кенсингтън

Дворецът КенсингтънНа снимките: Интериорът на двореца, включително и Кралската галерия;

 

По време на обиколката си в двореца ще преминете през поредица от тематични стаи, в това число и шивашко ателие, където има материали, използвани за направата на дрехи в кралския двор. От всичките 30 стаи на двореца, 15 са постоянно отворени за посещения. Сред тях са възстановената Кралска галерия, както и Куполната стая, където е покръстена кралица Виктория. В северозападния ъгъл на Кенсингтън Гардънс има създадена мемориална площадка в памет на принцеса Даяна.

Дворецът Кенсингтън

Дворецът Кенсингтън

На снимките: Градините на двореца /отгоре/ и мемориалната площадка в памет на принцеса Даяна /отдолу/;

Полезна информация за двореца Кенсингтън:

Адрес: Дъ Броуд Уолк, Кенсингтън Гардънс, Лондон;

Телефон: +44 (0) 20 870 / 7515-170;

Работно време:

Зимно време, от 10.00 часа до 16.00 часа;

Лятно време, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Последен вход в двореца се допуска един час преди посочените по-горе часове;

Цени на входни билети:

Билет за възрастен – 18.00 Британски лири /16.90 Британски лири, ако се закупи онлайн/;

Намален билет – 14.30 Британски лири /13.10 Британски лири, ако се закупи онлайн/;

Деца под 16 години – безплатен вход;

Как да стигнете до двореца:

-Чрез метро /най-близката станция е High Street Kensington, от където има 10-15 минути ходене пеша; може да използвате още и станции Куинскей и Нотинг Хил Гейт, от които дворецът Кенсингтън се намира съответно на 15 и 20 минути пеша/;

-Чрез автобус /линии: 70, 94, 148, 390 до Бейсуотър Роуд; линии 9, 10, 49, 52, 70 и 452 до Кенсингтън Хай Стрийт/;Важно: Статията предоставя информация за двореца Кенсингтън – Лондон, Великобритания. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – какво може да видите вътре, как да стигнете до двореца, работно време за посещение и цени на билетите. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Януари 2017г.

Търсите хотел в Лондон?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Дворецът Кенсингтън

По-долу може да видите интерактивна карта относно двореца Кенсингтън – Лондон, Великобритания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: