Дворецът Мирабел – град Залцбург, Австрия

Дворецът Мирабел и градините към него са построени през 1606г. по заповед на архиепископ Волф Дитрих фон Реитенау като подарък на любимата му Саломе.  Първоначално дворецът носел нейното име – Алтенау. Любовта между двамата обаче бива кратка тъй като поради поради отдалечаването му от Католическата лига и неразбирателството му с баварските херцози той е пленен и затворен до края на дните си в Хохензалцбург. Новият собственик на замъка, неговият племенник – Маркус Ситикус, го преименува на Мирабел, което в превод от италиански означава „чудно хубав”.

Дворецът Мирабел

На снимката: Дворецът с красивите градини;

Днес дворецът Мирабел е част от кметството. В него се помещават нейните офисите на кмета и общинската администрация. Въпреки това историята на силната любов, царяла на това място, не е забравена.  В една от най-красивите зали на Мирабел – Мраморната зала, декорирана с барокови релефи, хиляди двойки всяка година се вричат във вечна вярност.

Дворецът Мирабел

На снимката: Зала от двореца;

Полезна информация за забележителността: 

Независимо че дворецът днес се използва като седалище на местната управа на Залцбург, може да опитате да влезете набързо и да разгледате някоя от красивите му зали, особено тази където се извършват брачните ритуали в града.

Адрес: Mirabellplatz 4, 5020 Залцбург, Австрия;Важно: Страницата предоставя полезна информация за двореца „Мирабел“ в австрийския град Залцбург – историческа справка,  адрес на двореца „Мирабел“. Статията е последно обновена от нашия екип на 17 Юли 2018г.

Дворецът Мирабел

В случай че търсите хотел в Залцбург, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно двореца Мирабел в Залцбург, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: