Дворецът Сан Джорджо – град Генуа, Италия

Дворецът Сан Джорджо е традиционно посочван като мястото, в което Марко Поло е затворен след битката при Курзола /водена между венецианците и генуезците/ през 1298г. Докато е затворен, Марко Поло се запознава с писателя от Пиза, наречен Рустичело, с когото тяхното освобождаване обединява сили за написването на „Il Milione” /”Пътешествията”/.

Дворецът Сан Джорджо

На снимката: Дворецът;

Дворецът Сан Джорджо се състои от две отделни части: средновековна част, която е обърната към града и построена през 1260г. за да служи като седалище на правителството /т.нар. Capitani del Popolo/, като след това се превръща в Банко ди Сан Джорджо /през 1407г./.; и втора част, представляваща значително разширение от 16-ти век, което било насочено да гледа към пристанището. Декорацията с фрески на тази втора част /1606-1608г./, дело на Лазаро Тавароне, е била открита по време на възстановителни работи през 1990г.

Дворецът Сан Джорджо

На снимката: Красивата декорация на сградата отвън;
Разширяването на двореца, което е свързано с и основно преструктуриране на средновековната секция (по-късно силно възстановена през 1800г.), се изисква поради увеличилата се мощ на Банко ди Сан Джорджо. Банката администрирала постъпленията от данъци, събирани от Република и също приходите от колониите на републиката, които са и основната причина за просперитета на Генуа през 15-ти век.

Дворецът Сан Джорджо

На снимката: Залата на капитана;

Днес дворецът Сан Джорджо помещава офисите на пристанищните власти. Вътре Salone delle Compere е украсен със статуи от 16-ти век, на които са изобразени протекторите на банката, както и Ръцете на Генуя със символите на правосъдието и силата, дело на Франческо де Ферари /1490-91г./. Залата на протекторите разполага с красиво огнище, дело на Джакомо дела Порта /1554г./. Можете да се разходите и из дългия 128 метра коридор Маника Лунга, който някога е служил като общежитие за бенедиктинските монаси, както и Sala del Capitano del Popolo.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via della Mercanzia 2, 16124 Генуа, Италия;

Телефон: +39 010 2412625;

Как да стигнете до двореца:

-Чрез метро /най-близката метро станция е San Giorgio/;

Работно време на двореца:

За да влезете в двореца за посещения, трябва да се обадите на горепосочения телефон за контакт, където да получите повече информация за работно време на изложенията, или пък се обърнете към местния туристически офис;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Дворецът Сан Джорджо

Важно: Страницата разглежда подробно информация за двореца Сан Джорджо  в Генуа, Италия – разположение на забележителността, историческа справка за двореца, как да стигнете до него, работно време за посещения и цена на входните билети за двореца, както и информация какво може да видите вътре. Статията е последно обновена от нашия екип на 17 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Генуа, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com