Дворецът Спинола – град Генуа, Италия

С цялата елегантност и очарование на стара аристократична къща, дворецът Спинола в Генуа е богато с фрески и има разкошни мебели и картини. Построен през 16-ти век от семейство Грималди, дворецът преминава към семейството Спинола през 18-ти век, и те в крайна сметка го даряват на държавата през 1958г.

Дворецът Спинола

На снимката: Дворецът Спинола;

Първите два етажа на двореца помещават понастоящем Национална Галерия на двореца Спинола, като колекцията е представена по начин, по който да се запази акцентът както върху самата сграда, така и да се постави той върху самата колекция. Стаите са възстановени в първоначалния им стил, с картини, подредени така, сякаш това е все още частен дом. Два важни цикъла с фрески илюстрират двете основни фази в историята на двореца.

Дворецът Спинола

На снимката: Стая от националната галерия, помещаваща се в двореца;
Първият, дело на Лазаро Тавароне, илюстрира в две стаи Подвозите и Личностите в семейство Грималди /1614-1624г./, докато вторият украсява Галерия дело Спеки /огледалната зала/ и салоните, като е дело на Лоренцо де Ферари по поръчка на семейство Спинола /1739-37г./. Дарението на Спинола включва творби на Гуидо Рени, Антонис ван Дайк и Грешето.

Дворецът Спинола

На снимката: Богато мебелирана стая в двореца;

Националната галерия на Лигурия, помещаваща се на третия етаж, представя произведения, които не са част от дарение на Спинола. Те включват изящни произведения като „Ecce Homo” на Антонело да Месина /от около 1474г./, Конен портрет на Джио Карло Дория от 1606г. на Рубенс, „Справедливост”- изваяно от Джовани Пизано за погребалния паметник на на Маргарет от Брабант.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Piazza Pellicceria 1, 16123 Генуа, Италия;

Телефон: +39 010 2705300;

Как да стигнете до двореца Спинола:

-Чрез метро /най-близката метро станция е San Giorgio/;

-Пеша /музеят се намира на 10 минути пеша от Palazzo Ducale и на 5 минути пеша от Аквариума на Генуа/;

Работно време на двореца Спинола:

От вторник до събота, от 8.30 часа до 19.30 часа (единствено в петък дворецът работи до 22.30 часа);

Неделя, от 13:30 часа до 19.30 часа;

Затворен на 1-ви Май, 25-ти декември и 1-ви Януари;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни – 6.00 Евро;

Намален билет – 3.00 Евро / за хора на възраст между 18 и 25 години/;

Деца до 18 години влизат безплатно;
Дворецът Спинола

Важно: Страницата разглежда подробно информация за двореца Спинола в Генуа, Италия – разположение на забележителността, историческа справка за двореца, как да стигнете до него, работно време за посещения и цена на входните билети, както и информация какво може да видите вътре. Статията е последно обновена от нашия екип на 13 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Генуа, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com